avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Bună seara! Am și eu următoarea intrebare: poți beneficia de pensie de urmaș ca soț supraviețuitor dacă soțul decedat nu a apucat sa ia pensie? Tatăl meu a decedat la 49 de ani și are vreo 30 de ani de munca, însă nu a apucat sa beneficieze de pensie. Soția lui acum are 50 de ani și ma întrebam dacă la vârsta legala de pensionare, pensia tatălui meu ar fi mai mare decât a ei, ar putea sa opteze pentru a lui. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:48, 3 Iunie 2020
Pana la implinirea varstei standard de pensionare legea va mai suferi destule modificari.
Potrivit actualei legislatii la implinirea varstei standard poate opta:
-1)Pensia proprie
-2)Pensia de urmas de 50% din a cea a sustinatorului(decedatului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor ciprian02 ciprian02 Buna seara Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas pentru sotul supravietuitor in cazul in care la data decesului sotul era pensionar si sotia cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o parte din pensia celui decedat Maria.g Maria.g Tatal meu a decedat in ianuarie fiind pensionar de stat cu o pensie de 800 lei.as vrea sa stiu daca mama mea(care in prezent are o pensie CAP de 370 lei) are ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas karina25 karina25 as avea o intrebare am 25 de ani,tatal meu a lucrat in cadrul armatei si beneficiez de pensie de urmas as vrea sa va intreb daca dupa ce implinesc varsta de ... (vezi toată discuția)