avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... la ce se refera aceste clauze dintr-un CONTRACTUL DE ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

la ce se refera aceste clauze dintr-un CONTRACTUL DE CESIUNE NEEXCLUSIVA A DREPTURILOR PATRIMONIALE DE AUTOR

7.4 CEDENTUL va preda CESIONARULUI, la incetarea sau denuntarea contractului, toate documentele realizate in cadrul prezentului contract si orice materiale incredintate acestuia sub orice forma de catre CESIONAR.

8. RASPUNDEREA CONTRACTUALA
8.1 In cazul neexecutarii sau executarii necorespunzatoare a prevederilor prezentului contract si a Anexelor parte integrata acestuia, partea in culpa datoreaza celeilalte parti dezdaunari potrivit legii.
8.2 CESIONARUL este in drept sa denunte in mod unilateral prezentul contract in cazul in care CEDENTUL nu isi executa obligatiile asumate conform prezentului contract.

9. SOLUTIONAREA LITIGIILOR
9.1 Eventualele neintelegeri ivite intre parti ca urmare a executarii prezentului contract se vor solutiona pe cale amiabila.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:57, 7 Septembrie 2021
8 si 9 sunt clauze standard ale contractelor de orice fel. ele prevad actiuni pe care partile le pot lua in cadrul contractului, inainte de a-l denunta sau/ si a merge in instanta. continutul lor e variabil, insa e de preferat ca aceste capitole sa existe.
7.4. poate sau nu sa aiba sens in functie de obiectul contractului si de celelalte clauze ce prevad modul in care se executa acesta.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Clauza de la punctul 7. 4 se refera la obligatia cedentului de a preda cesionarului toate documentele realizate in cadrul contractului, precum si orice alte materiale.

Clauza 8. 1 se refera la posibilitatea de a primi despagubiri, fiecare parte contractanta, daca sunt nesocotite clauzele contractuale, in virtutea legii.

La clauza 8.2 este prevazuta posibilitatea cesionarului sa denunte contractul , in mod unilateral, daca cedentul nu isi executa obligatiile conform contractului.

Litigiile pot fi solutionate pe cale amiabila, daca, insa aceasta cale nu s-a soldat cu un rezultat favorabil, va putea fi investita instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat cenzor office_globalconta office_globalconta Buna seara, va rog mult ma poate ajuta cineva cu un model de contract (mandat) pentru cenzorat la o asociatie? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Conventie civila ContSters99945 ContSters99945 Buna, Doresc sa angajezi agenti pe baza de comision si la ITM mi-au zis ca trebuie sa angajezi cu macar 2 ore ceace nu cred pentru ca sunt ziarist, agenti ... (vezi toată discuția)
Model contract comodat mi_ta mi_ta Buna seara, va rog frumos daca aveti si imi puteti da si mie un model de contract de comodat pe care sa-l intocmesc intre o persoana fizica si aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)