avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate firma la infiintare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate firma la infiintare

Buna ziua ! Sunt in curs de infiintare srl , Capitalul social este de 10000 lei. Am incheiat contractul de inchiriere cu proprietarul unui spatiu de birouri si mi s a dat factura pe numele firmei rezervate dupa denumire la onrc. Banii pentru chirie i am platit in numerar din buzunarul propriu, in afara capitalului social. Intrebarea mea este daca pot ca din capitalul social de 10000 lei sa scot cei 1600 lei achitati, Pentru ca factura are numele firmei trecut pe factura. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cprn1992 , utilizator 11:30, 7 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa infiintarea firmei va puteti recupera sumele achitate in etapa de constituire a firmei.
va multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Dupa infiintarea societatii, capitalul social il transferati in contul curent al societatii. Sumele avansate pentru nevoile de finantare ale societatii trebuie sa aibe la baza un contract de creditare in care se specifica faptul ca ati finantat precum si termenul pana la care vi se restituie creditarea efectuata. Eventual dobanda, daca asa ati convenit. Astfel din contul curent puteti vira in contul personal sumele conform contract reprezentand restituire imprumut.
multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "consumare dep cap.soc."? analici analici Buna ziua pe extrasul de banca al unei firme am capitalul social 200 lei (contul 456) urmatoarea operatie in extras este consumare dep cap soc 24 lei ,puteti ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cosminhala cosminhala Buna ziua. Ca sa imi infiintez un SRL avand ca obiecte de activitate toate codurile CAEN, dupa ce incep activitatea trebuie apoi autorizate? Daca da, unde ... (vezi toată discuția)