avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, am o intrebare. In iulie fac 1an cu carte de munca, pana acum am avut contract pe 8 ore, dar acum vrea sa imi faca la 4ore...eu sunt insarcinata in 5luni. Ma intereseaza indemnizatia de crestere a copilului cat voi lua.stiam ca era optiunea de a alege intre 85% din salariu sau minimul pe care il ofera statul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 13 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul nu poate fi mai mic de 1.250 de lei și nici mai mare de 8.500 de lei.

2. Dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației minime, se acordă indemnizația minima lunară pentru creșterea copilului ,respectiv 1250 lei.
Multumesc frumos pt raspuns. Asta nu stiam sigur, daca primesc 1250lei in cazul in care imi micsoreaza cartea de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur primiti minim 1250 lei.
Revin cu o alta intrebare. Eu trebuia sa nasc in 20 octombrie data probabila nasterii, dar din cauza unor probleme de ieri sunt internata in spital si voi naste in 1-2zile. Sarcina la 30saptamani. Eu ce concediu voi putea lua si cum si cat timp va fi platit? Avand in vedere ca in prenatal nu am mai apucat sa intru.

Cornel Vasile a scris:

Sigur primiti minim 1250 lei.

Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
Mirela092, utilizator
Veti intra in postnatal si apoi in CCC.

Baza de calcul a indemnizației de maternitate (postnatal) se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.urmeaza sa nasc pe 24 februarie 2022.ma intereseaza ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc pe 24 Februarie 2022.Ma intereseaza cum se plateste concediul prenatal,postnatal si cel de crestere copil si de catre cine(angajator ... (vezi toată discuția)
Prenatal Gaman Georgiana Gaman Georgiana Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ? (vezi toată discuția)
Prenatal elizaelena1994 elizaelena1994 Buna. In aprilie am ramas insarcinata, urmand sa nasc in ianuarie. Salariul meu, trecut in cartea de munca, este de 1900 lei. In mana , iau cei 1162+bonus, si ... (vezi toată discuția)