avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract prestari servicii

Intre client si PFA nu s-a semnat niciun contract. Activitatea se desfasoara in baza unei intelegeri verbale. Sunt facturile pe care le-a emis PFA-ul si taxele platite pe sumele incasate suficiente pentru a desfasura in continuare activitatea?
Cel mai recent răspuns: rwanna , utilizator 20:26, 4 Iunie 2020
Bună seara,

Contractul nu presupune obligatoriu încheierea acestuia în forma scrisa, reprezentând manifestarea de voința a ambelor părți, manifestarea putând fi și verbala.

Faptul ca s au emis niște facturi de către prestator și s-au încasat niște bani de la beneficiar, dovedește faptul ca a existat un raport consimțit între părți.

Totuși, v-aș recomanda sa încheiați și un contract în forma scrisa. Va va ajuta dacă veți întâmpina probleme cu cealalta parte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Relațiile comerciale sunt dinamice și uneori părțile n-au timp să încheie contracte scrise, mai ales că sediile pot fi în localități diferite, dar este recomandabil ca măcar facturile să fie însușite prin semnătură de ambele părți;totodată, în raporturile dintre părți este admisă proba cu martori indiferent de valoarea actului juridic încheiat!
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta fara contract comision Guest124 Guest124 Este in regula daca pentru o incasare de tip comision, se intocmeste factura + chitanta, fara contractul de comision? (vezi toată discuția)
Factura tine loc ptr contract?? lilianaG lilianaG o factura are aceiasi valoare ca si contractul daca are pe verso toate informatiile ?? merci tuturor:D (vezi toată discuția)
Acordul verbal egal semnatura? alinarms alinarms Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi ... (vezi toată discuția)