avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se intampla daca reclamantul nu se prezinta la apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se intampla daca reclamantul nu se prezinta la apel?

Buna ziua,

Am castigat un proces in prima instanta iar paratul a facut apel. Ce se intampla daca nu ma prezint/nu depun nici o intampinare/nu contest acest apel?

Inseamna ca hotararea data in prima instanta se va anula? Sau procesul se va tine si in lipsa mea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 13:45, 10 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că nu va prezentati si nu înțelegeți sa formulati o întâmpinare la motivele de apel nu va ajuta cu absolut nimic.Bineinteles ca procesul se va judeca în lipsa dvs existând posibilitatea admiterii apelului sau a respingerii acestuia și a menținerii ca legala a hotărârii de la fond.Ar fi recomandat ca un av sa va formuleze macar întâmpinarea pt a va maximiza sansele de castig.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intotdeauna cel care nu se apara risca sa piarda procesul.
Nu inseamna ca ati poerde automat dar fara aparare puteti pierde procesul.
Cca 30 % din procese se castiga in apel.

Banii dati la avocat ii veti recupera daca avocatul.depune chitanta la.dosar si nu veti mai munci pentru proces.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce trebuie sa contina aceasta chitanta ? adica numele unuia din parti sau conteaza doar suma !
Chitanță este eliberată de avocat și conține numele părții din proces care a achitat onorariul,suma,dosarul pt care a fost achitat.
Multumesc Domnule avocat
Eu ma refeream la chitanta judiciara de timbru daca aceasta la apel se depune pe alt nume decat acel din proces dar suma coincide , pe judecator il intereseaza si numele si suma sau numai suma care a fost stabilita
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum scriu o intampinare? t0much t0much Am nevoie de indrumarea dvs. deoarece nu inteleg demersul unui dosar in care este citata soacra mea momentan plecata din tara. In data de 18 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)
Apel ContSters369458 ContSters369458 Instanta a solutionat un proces civil care poate fi atacat cu apel. Partea care solicita apelul este nemultumita de decizia primei instante, in schimb cealalta ... (vezi toată discuția)
Tardivitate apel mmm898 mmm898 Buna ziua, am castigat in prima instanta un proces contra unei banci pe un comision de administrare . Banca a facut apel numai ca eu cred ca acest apel a ... (vezi toată discuția)