avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GDPR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GDPR

Am avut un concediu medical pentru o viroza in perioada starii de urgenta. Mi s-a parut de bun simt sa informez angajatorul ca medicul medicul meu ma suspecta de coronavirus (chiar daca informal pentru ca nu ma incadram in definitia oficiala la acea vreme).

Sefa mea directa a demarat singura o ancheta si sustine ca luat legatura cu medicul meu de familie si ca acesta i-ar fi infirmat suspiciunea pe care mi-o comunicase mie initial.

Acum sefa mea a facut o sesizare la angajator prin care ma acuza de transmitere de informatii false argumentand ca medicul meu neaga informatiile transmise initial de catre mine.

Acum mi se solicita o nota justificativa: de ce am informat angajatorul privind acea suspiciune a medicului meu de familie( sub pretextul ca mesajul meu a provocat panica in randul angajatilor).

E legal ca sefa mea directa sa ia date sensibile de la resurse umane si sa le foloseasca pentru a-mi contacta medicul de familie?

Chiar trebuie sa demonstrez afirmatia initiala a medicului meu de familie.
Cum pot face acest lucru din moment ce in prezent neaga.
A exista insa o discutie telefonica intre noi,

Cum pot obtine de la autoritati inregistrarea acelei convorbiri telefonice?
Cum ma pot apara de abuzul demarat de sefa mea directa?

Multumesc.


Alte discuții în legătură

Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)
Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Andra Alexa Andra Alexa Dacă mi s au aplicat niște referate mincinoase și abuzive pentru a mi se aplica santiuni disciplinare de către șeful direct,pot aduce probe audio în caz ... (vezi toată discuția)