avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Vreau sa stiu de ce pana in data de 15 decembrie nu au intrat banii ptr cresterea copilului,eu iau banii pe card la posta au inceput sa se dea de ieri..........?????????:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 16 Decembrie 2009
"Multumesc pt lamuriri.Eu tocmai acum m-am intors de la CAS si am vb chiar cu doamna care se ocupa de dosarele de risc maternal.Mi-a explicat ca pot sa-mi iau acest concediu, doar ca exista un risc si anume ca daca in timp ce eu sunt in CRM firma da faliment si nu ma incadrez cu cele 120 de zile cat am dreptul sa stau acasa pana la data nasterii, nu imi mai pot lua in continuare concediul prenatal.Eu am numarat acum zilele care au mai ramas pana la nastere, si e ok, ma incadrez, dar nu stiu cum ramane cu perioada aceea de 42 de zile de dupa nastere.Stiu ca din concediu maternal e obligatoriu sa pastrezi 42 de zile pt dupa nastere.Dar in cazul meu cum se procedeaza?ca daca firma nu mai exista nu o sa pot beneficia de acest concediu postnatal...este obligatoriu sa iau aceste 42 de zile?sau este treaba mea ca accept sa nu am nici un venit in aceasta perioada si dupa ce trec ma prezint pur si simplu cu dosarul pt indemnizatie...eu stiu ca pentru a nu pierde indemnizatia estre obligatoriu sa am 12 luni de munca inainte de nastere...am uitat sa intreb treaba asta si mi-e jena sa apelez din nou.Poate reusiti sa ma lamuriti Dvs.Va multumesc anticipat"

Buna ziua din nou.am gasit aceste intrebari si mi se potrivesc si mie perfect, caci si eu m-am hotarat sa imi iau concediu de risc maternal de la 1.01.2010.Doamna intreba ce se intampla daca pana naste firma da faliment, caci atunci nu va putea beneficia si de concediu postnatal.Ar putea fi asta un impediment in obtinerea indemnizatiei?va rog mult sa ma lamuriti.va multumesc
Nu va faceti griji. Daca firma da faliment dvs va depuneti dosarul la somaj si depuneti acolo certificatele medicale.
1. Nu conteaza daca cele 42 de zile dupa nastere ati lucrat sau nu.
2. Interdictia este ca nu puteti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta decat dupa cele 42 de zile de la nasterea copilului.
3. Daca firma da faliment salariata intra in somaj iar perioada de somaj este asimilata perioadelor luate in calcul pentru concediul de maternitate si CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie risc maternal maziluandreea79 maziluandreea79 Buna ziua.Ma poate lamuri si pe mine cineva daca cei 75% care se iau in concediul de risc maternal se calculeaza din salariul net sau brut?Eu am citit aici ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate olgutza_83 olgutza_83 sunt angajata din 1 iulie 2009 cu forme legale. Daca raman insarcinata pot beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatiea aferanta?Din ce luna pot ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)