avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum iti poti schimba numele fara un motiv temeinic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum iti poti schimba numele fara un motiv temeinic

Buna ziua,

Cum imi pot schimba numele fara un motiv temeinic? Am o situatie speciala. Nu pot apela la serviciul 112 fara sa am probleme. Am o ruda inflienta si handicapata. Daca ma duc la un medic ma trezesc ca nu ma trateaza ca trebuie sa ii faca o favoare ca pe ei ii doare undeva de biletul de trimitere sau de daca am platit consultatia la privat. De asemena daca sun la politie zic ca ma folosesc de nume. Nu intervin decat daca imi sun ruda. Eu nu vorbesc cu el si multa lume din familia nu are treaba cu el pt ca eu un om foarte arogant si nerusinat.
Cum as putea pe baza aceastor lucruri sa imi schimb numele?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andy_p , utilizator 23:06, 9 Iunie 2020
As zice sa mergeti la un avocat sa va redacteze cererea, astfel sa argumenteze motivul cat sa fie considerat temeinic de primarie.
Problema e ca ruda are relatii si la primarie, astfel ca se poate sa va fie respinsa cerera, dar incercati. aveti si calea instanei daca solutia data de primarie nu va e favorabila.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

gi-jane2 a scris:

As zice sa mergeti la un avocat sa va redacteze cererea, astfel sa argumenteze motivul cat sa fie considerat temeinic de primarie.
Problema e ca ruda are relatii si la primarie, astfel ca se poate sa va fie respinsa cerera, dar incercati. aveti si calea instanei daca solutia data de primarie nu va e favorabila.

Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui ramonateamo ramonateamo buna.daca in introducerea actiunii de divort am cerut schimbarea numelui si acum vrau sa ramin pe acelas nume de casatorie pt ca sa nu fie probleme pt copil la ... (vezi toată discuția)
Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Intocmire act fals fals la banca vlad0007 vlad0007 Am vrut anu asta ca sa iau un imprumut de la banca fiin mers la o institutie bancara care mia dat respingere. Dupa aceaia am aflat de la cineva ca ma poate ... (vezi toată discuția)