avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor financiar pt mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor financiar pt mama singura

Bună ziua. Exista vreun ajutor financiar sau nu neapărat financiar pentru mamele singure cu copil minor în custodie? Sunt în ccc și tocmai am divorțat de sot. El plătește pensie alimentara, insa am și o rata la activ + cu ce trebuie sa îl despagubesc pe el. Exista vreo modalitate ca statul sa ma ajute și pe mine?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:07, 9 Iunie 2020
Buna ziua,
In afara de alocatia pentru copil nu stiu sa mai existe vreun alt ajutor.
Intrebati la primaria de domiciliu, poate va pot ajuta dumnealor cu ceva.
Nu va ajuta, nu sunteti mama singura, copilul are 2 parinti si tatal contribuie la intretinerea copilului.
daca nu aveti bani pentru sulta, vindeti si impartiti banii.
Vând, despagubesc și unde trăiesc după aia? Cu un copil în chirie + rata? Tatl contribuie cu o suma modica însă tot greul pe mine ramane...

Asistatii sociali, sunt în proporție de 90 % persoane perfect sănătoase dar puturoase..de aici a plecat întrebarea mea.

O zi buna

gi-jane2 a scris:

Nu va ajuta, nu sunteti mama singura, copilul are 2 parinti si tatal contribuie la intretinerea copilului.
daca nu aveti bani pentru sulta, vindeti si impartiti banii.

Rata pt ce e ?
Daca e o datorie comuna, ar trebui impartita si aia.

Vând, despagubesc și unde trăiesc după aia?

eu nu am de unsa s ava stiu situatia.. poate aveti ocasa mai mare, o puteti vinde si lua ceva mai mic.
Cert e ca daca va intelegeti sa platiti o sulta pe care nu aveti de unde sa o platiti, ajungi la executare silita si tot la vanzare ajungeti.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj/divort maria_radu maria_radu As dori sa stiu daca am sanse sa castig partajul/divortul daca ap. in care locuiesc cu copii(ambii majori) a fost cumparat in timpul casatoriei, dar eu am fost ... (vezi toată discuția)
Soțul nu vrea să mă lase în apartamentul luat cu credit chiar dacă el nu plătește deloc, iar eu locuiesc cu copiii la mama. cum pot rezolva problema la partaj? Cata 86 Cata 86 Buna seara. Am doi copii minori și un credit cu prima casa luat doar pe numele meu fără garant si nu pot ajunge la o înțelegere cu soțul deoarece are ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil Pop Ana Pop Ana Buna seara. Am divorat de sotul meu de o luna. In urma divortului fostul meu sot vrea sa vanda casa pe care am construit-o impreuna sau sa il despagubesc. ... (vezi toată discuția)