avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Fotografii folosite fara acord
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Fotografii folosite fara acord

Bună ziua. Am o firmă ce se ocupa cu realizarea de porti si garduri confecționate din tabla debitata pe cnc. O altă firmă imi foloseste poze cu lucrările firmei pe pliante si pe bannere, ca si cum ar fi realizările lor.
Au dreptul să îmi foloseasca fotografiile, pot sa cer prejudicii sau ceva de genul? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:44, 27 Octombrie 2020
Contractati servicii avocatiale pentru ca reprezentantii societatii savarsesc acte de concurenta neloiala ce le ppt atrage sanctiuni contraventionale, putănd însă fi obligați și să înceteze sau să înlăture actul şi, după caz, să plătească despăgubiri pentru daunele pricinuite.
Art. 139 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 permite acordarea de daune morale în cazul încălcării dreptului de autor.

În absenţa unor criterii pe baza cărora să se poată realiza o cuantificare obiectivă a daunelor morale, acestea se stabilesc în raport de consecinţele negative suferite de reclamant, de importanţa valorilor lezate, de măsura în care acestea au fost lezate, de intensitatea cu care au fost percepute consecinţele vătămării, de măsura în care prin această vătămare a fost afectată situaţia familială, profesională şi socială a titularului dreptului.

Toate aceste criterii sunt subordonate condiţiei aprecierii rezonabile pe o bază echitabilă corespunzătoare prejudiciul real şi efectiv produs reclamantului, astfel încât să nu se ajungă prin despăgubire la o îmbogăţire fără justă cauză a celui care pretinde despăgubirea.

Opera este protejată de drepturile de autor atâta timp cât proprietatea intelectuală a operei corespunde autorului.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sumă de bani poate acorda instanța părții vătămate? Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Fratele meu a avut o altercație intr un spațiu public . Un individ l a acostat , fratele meu fiind cu familia , înjurând ul . In urma înjurăturii cei doi ... (vezi toată discuția)
Furt intelectual , furt de clienti Liora Liora Buna ziua. Care sunt daunele pe care le pot cere pentru furt intelectual si comercilalizare de produse asupra carora nu exista niciun drept? Multumesc (vezi toată discuția)
Există un barem pentru daunele morale care pot fi cerute în cazul unei plângeri penale pentru lipsire de libertate, amenințare și șantaj? S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L In cazul unei plangeri penale pe baza ART 206 C.P, ART 207 C.P AL 2, ART 208 C.P cu probe si tot ce este necesar pentru a avea castig de cauza, care este un ... (vezi toată discuția)