Buna ziua! Am si eu o nelămurire... In 1974-1975 vânzarea casei se facea printr-o chitanță de mână... Bunica mea a cumparat aceea casa. Între timp am aflat ca aceea casa nu ar fi pe numele bunicii mele si ca proprietarul de drept ar fi altcineva, dar chitanta este pe numele bunicii... Acest proprietar ar plati impozit la aceea casa, dar nu sta in ea. Ce este de facut in situatia aceasta?
Buna ziua,
Bunica sa deschida URGENT o actiune fie in constatarea dreptului de proprietate fie in uzucapiune de peste 30 de ani!
Luati legatura cu un avocat sa va ajute.
Actele de mana au valabilitate doar intre parti dar TREBUIA sa incheie act la NOTAR!
Uzucapiunea poate fi invocata doar dacă bunica dumneavoastră a locuit in acea casa, altfel spus, dacă a exercitat atributul posesiei. Este important de menționat cum ați aflat de a doua persoana care pretinde un drept de proprietate? In Cf se menționează și modalitatea de dobandire a titlului de proprietate și eventual puteți sa îl contestați sau cel putin sa îl comparați cu titlul dumneavoastră pentru o eventuala acțiune in revendicare. Sunt de analizat aceste aspecte. Acțiunea in constatare, ar fi o modalitate, dar este de analizat acest aspect din punctul de vedere al persoanei care va avea calitatea procesuala activa (cel mai probabil vânzătorul). Apelați la un avocat pentru o analiza detaliata
Este indicat sa mergeti cu toate actele la avocat si eventual sa aveti si martori care sa cunoasca situatia.
Trebuie analizata cu mare atentie situatia de avocat daca vreti sa aveti ceva la baza clar.
Dupa ce avocatul analizeaza intreaga situatie de fapt si juridica va putea trage o concluzie care sa va ajute sa intelegeti cum se prezinta situatia pe plan juridic.
Actiuni in justitie sunt multe dar dreptul civil este foarte tehnic si judecatorii pot gresi daca avocatul nu este foarte sigur pe el.
Buna ziua! Bunica mea este decedata de 25 de ani. Ea a locuit in aceea casa pana a decedat. Martori sunt. Pe mine m-ar interesa daca pot face ceva in recuperarea moștenirii daca exista doar acea chitanță de mână si cum poate plăti cineva impozit pe o casa care nu beneficiază si sta niste verisori de ai mei?! Trebuie sa ajung ka un avocat sau pot face totuk cu un notar?
Notarul nu are cu ce sa va ajute.
In caz de proces aveti nevoie de avocat.
Poate ca ar trebui sa mai asteptati 5 ani pana sa deschideti proces.
Trebuie foarte bine gandita situatia cu actele in fata pentru o analiza de caz completa.
Pana sa se deschida un proces trebuie facuta o analiza de caz.
Uzucapiune
maria dinca
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)