avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am platit prin banca avans la o firma sa-mi aduca o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am platit prin banca avans la o firma sa-mi aduca o masina si de 5 luni nu am primit nici masina nici banii!

Buna ziua. Am platit prin banca la o firma din bucuresti avans la o masina 5000e. Firma infiintata in 2019. Am primit de la acest baiat asa:
- factura generata cu smartbill pe masina cu toate datele masinii, model, serie, serie sasiu, etc. Masina urmand sa fie luata de pe licitatii. Am ajuns la momentul cand masina trebuia sa ajunga in bucuresti cca 14 zile, iar in ultima zi primesc mesaj ca nu mai vine nici o masina probleme la transportator.. etc . povesti ! Am ajuns cu acea persoana la niste discutii , am inteles ca mi-a tras teapa , etc. A spus ca mi pune banii inapoi si din ianuarie nu a pus nici un ban. Pe langa toate astea mi-a fost prezentata o situatia mincinoasa, i-am cerut factura de achiztii a masinii si normal mi-a dat o factura de achizitie pe firma lui , ( alt fasl) nu exista asa ceva. Am vb cu cei de la auto1.com site ul de licitatii ! Iar masina vanduta mie facturata mie , factura de achizitie este defapt una falsa modificata de el. Mi-a prezentat situatii mincinoase acest copil de 24 ani ca defapt el cunoaste lume primari , presedinti ca sa prind incredere in el. Ulterior am aflat ca este un pusti de 24 ani , am luat leg cu parintii lui care si-au luat angajament de pplata verbal ca vor plati datoria. Au mai trecut 3 luni si tot nimic .
Intrebarea mea e urmatoarea :
Am depus plangere penala impotriva lui la parchet dar cu situatia din mom de fata nu am primit decat nr de inreg. Ma gandesc ca-mi pierd timpul aiurea si banii cu avocati si nu cred ca voi recupera paguba datoria fiind pe firma iar firma nu are nimic pe ea. Si cel mai probabil un dosar penal cu suspendare. imi poate oferi cineva un sfat daca acest domn va intra la puscarie daca nu va plati sau doar isi ia o pedeapsa cu suspendare.
Cel mai recent răspuns: Bogdanell27 , utilizator 20:02, 11 Iunie 2020
Este posibil sa ajunga la inchisoare daca este inselaciune.
Depinde cate fapte are si ce prejudiciu total.
Mai depinde daca isi angajeaza sau nu avocat.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara Dl. AVocat Lascoschi. Dupa ce am cautat pe internet numele si nr de telefon am vazut ca a mai inselat niste persoane in Brasov. A luat niste bani avans pentru a filma la nunti si botezuri. Prejudiciu la noi este de 24.000 lei , asta a fost avansul. Daca isi angajeaza avocat poate cere o mediere si sa-mi inapoieze suma de bani dupa cred ca am posibilitatea sa-mi retrag plangerea penala, nu? Va multumesc frumos pentru timpul acordat sa-mi raspundeti.
Da, daca va restituie banii se rezolva.
Insa, pare escroc de profesie.
Probabil ca va ajunge dupa gratii daca nu restituie prejudiciul si daca are mai multe fapte.
Este posibil sa fie mai multi pagubiti.
Da, sunt mai multi pagubiti. Adica acele persoane se plang pe internet. Probabil voi incerca sa ai contactez sa vad daca si-au recuperat prejudiciu sau nu! Va multumesc frumos pentru raspuns. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)
Pot formula plangere penala in aceasta situatie? anabanana anabanana Acum aprox o luna si jumatate, am apelat la o cunostiinta sa ma ajute sa cumpar o masina prin licitatie din afara tarii (persoana detine un SRL si practic ar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firmă de vânzări auto sh Adas Team Adas Team Buna ziua. Sunt un mic dealer auto care cumpar in general la licitatie de la Auto1. La ultima achizitie mi sa prezentat un autoturism marca Audi A6 care ... (vezi toată discuția)