avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare reținere permis vătămare corporala din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare reținere permis vătămare corporala din culpa.

Buna ziua,

Pe data de 12.06 mi-a fost reținut permisul de conducere pentru vătămare corporala din culpa fara plângere depusa din partea vătămată.
Întrebarule mele sunt următoarele:

- ce pot face pentru a putea ieși din tara la volanul unui autovehicul deținând doar dovada dreptului de a conduce cu drept de prelungire, deoarece am rezervat concediu în Grecia in luna iulie si nu as dori sa il pierd di cauza aceasta.
- am citi pe internet mai multe variante, va rog sa imi spuneți dacă sunt plauzibile.
- ma duc la notar cu o zi înaintea plecării, si dau o declarație pe proprie răspundere ca ziua următoare ies din tara pe perioada x-x, cu declarația aceea merg la secția de politie pentru a cere permisul,
- pot depune contestatie la retinerea permisului pentru a îmi elibereaza un certificat de grefa sa imi pot recupera permisul pe perioada cercetării? Pot depune contestatie fiind faptul ca mi-e nu mi-au dat un proces verbal de constatare, ci doar dovada dreptului de circulație? In acest caz as avea ceva de pierdut daca judecătorul respinge contestația?

Va mulțumesc!!!!

Cel mai recent răspuns: Silviu Neagu , utilizator 21:54, 15 Iunie 2020
Trebuie sa asteptati solutionarea dosarului penal, este singura solutie.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va mulțumesc de răspuns, dar bănuiesc ca soluționarea dosarului va dura ceva, si eu am concediu plătit în luna august. Sunt interesat dacă îmi pot recuperea cumva permisul pe perioada aceea sau dacă pot ieși cu dovada din tara ?
Din pacate, raspunsul e acelasi.
Va multumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva a permisului si a talonului btraian btraian Tras pe dreaptala un filtru RAR, mi sa ridicat talonul si permisul pe motivul ca aveam probleme la directie. De problema asta si-au dat seama dupa ce pur si ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendare-un nou dosar penal Paul_lupei Paul_lupei Salut.Precizez faptul ca am 6 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani timp de incercare.mai am inca 8 luni de timp de incercare si imi iese.Deci iata fapta ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto neprimire pv contraventie woe woe Buna, am intrat in intersectie pe culoare galbena semafor, agentul a insistat ca a fost rosu si n am avut nici pofta de cearta, nici de mita. Am refuzat ... (vezi toată discuția)