avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

la succesiune una dintre partea X detine un testament din partea mamei care ii lasa toata partea din casa , gradina si un teren pentru a o intretine , testamentul este scris de mana ,semnat in fata unui notar. Partea Y detine un testament prin care tatal ii lasa toata partea lui, acest testament nu este scris de mana ,nu este semnat este luat pe patul de spital,in fata unui notar iar in testamentul redactat se specifica ca tatal este constient de acest act si este de acord, (dupa o luna este dus la un camin de batrani unde si decedeaza (1968).Testamentul lasat de bunic(nesemnat) poate fi contestat in instanta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:36, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un avocat cu actele pe care le aveți. Așa, după cum povestiți aici, niciunul dintre testamente nu pare a fi in ordine.

Testamentul 1 are încheiere de autentificare!? Așa, scris de mână?
Ori este scris, datat si semnat de mâna testatorului (fără nimic altceva). Ori ...
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
romascanu, moderator
multumesc pentru raspuns.Ambele testamente au incheiere de autentificare
Și? Ce scrie în încheierea de autentificare despre imposibilitatea de semnare?

Eu am văzut în viața mea profesională și încheiere de autentificare în care „se povestea” că testatorul nu a putut să semneze (cu mâna stângă sau cu dreapta, după caz) fiindcă avea fractură de col femural (adică de ... șold), de parcă, până atunci, semnase numai cu picioarele și deodată nu mai putea. „Glumeață” încheiere, dar procesul n-a fost de glumă.

Așa încât, pe necitite, nu am ce să vă spun.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire si folosire de procura falsa leorot leorot Fratele tatalui meu este agreat total de fratele bunicii mele dinspre tata. Acest unchi de departe are anumite proprietati, destul de insemnate ca valoare. I-a ... (vezi toată discuția)
Dupa 20 de ani kywy kywy buna ziua domnilor avocati , am si eu o intrebare ; se poate anula un testament de care nu a stiut nimeni timp de 20 de ani ? acest testament este scris de ... (vezi toată discuția)
Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)