avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie construire - se elibereaza numai in baza ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism?

buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat certificat de urbanism spune-ti-mi va rog ce pot face ,cui sa ma adresez fiindca proiectantul nu este de gasit si am nevoie de autorizatie de construire cui sa ma adresez?mi se va elbera autorizatia doar cu certificat de urbanism?cu respect liliana matei
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:04, 30 Ianuarie 2012
Pentru obtinerea autorizatiei de construire aveti nevoie de proiectul de arhitectura, de obtinerea unor Avize cerute de de cei de la urbanism de la primaria competenta, dupa obtinerea autorizatiei de construire si la finalul lucrarilor se face un proces verbal de receptie al lucrarilor, cu acesta si autorizatia intabulati constructia .
Documentatia necesara obtinerii autorizatiei de constructie
Autorizatia de constructie este actul prin care autoritatea publica locala avizeaza solutia prezentata de solicitant (are la baza certificatul de urbanism) si certifica dreptul de inceperie a lucrarii.
Dosarul se intocmeste conform legilor 50/1991 - Legea privind autorizarea lucrarilor in constructii modificata si va cuprinde:
· planul de amplasare a terenului in zona (planurile cadastrale);
· certificatul de urbanism;
· toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism;
· acte notariale (la nevoie);
· memoriu tehnic (cuprinde memoriul de arhitectura, rezistenta, instalatii);
· referatele verificatorilor de specialitate;
· referatele expertilor tehnici (la nevoie);
· actele de proprietate asupra terenului
· proiectul pentru autorizare - acesta este compus din:
· planul de situatie (cum se amplaseaza casa in teren);
· planul fundatiei elaborat de inginerul de rezistenta;
· planuri de arhitectura pentru toate nivelele constructiei
· planul de invelitoare
· sectiune caracteristica
· toate fatadele
· scara de redactare pentru toate desenele este 1:10
· cererea de eliberare a autorizatiei de constructie;
· chitanta de achitare a taxei de autorizare.
Autorizatia de constructie este eliberata de Primarie - Serviciul de Urbanism din localitatea / sectorul in care se afla terenul.
Taxa de eliberare a autorizatiei de constructie reprezinta 0,5 % din valoarea constructiei stabilita pe baza declaratiei dvs. si in functie de suprafata desfasurata a constructiei.
Valoarea declarata nu va putea fi mai mica decat valoarea determinata potrivit prevederilor legale in vigoare privind impozitele si taxele locale
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Deoarece aţi menţionat că aveţi deja Certificat de urbanism, dacă mai sunteţi în termen(scrie în C.U până când este valabil) solicitaţi Autorizaţia de construire.Eventual, puteţi solicita prelungirea valabilităţii Certificatului de urbanism. În rest, urmaţi paşii indicaţi mai sus.
În niciun caz C.U nu permite începerea construcţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie marilena28 marilena28 Buna ziua, as dori sa aflu si eu cum as putea sa obtin un certificat de autorizatie pentru extindere sau mai bine zis pentru a putea sa construiesc pe un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie casa! eufor81 eufor81 as dori sa stiu costul unei autorizatii de casa cat ajunge! situat in mediu rural la 12 km de bacau cu un spatiu abitabil de 100 m2 facuta cu caramida si ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)