avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... informatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

informatie

Buna ziua, as dori sa aflu si eu cum as putea sa obtin un certificat de autorizatie pentru extindere sau mai bine zis pentru a putea sa construiesc pe un garaj un fel de apartament cu 2 camere. Nu stiu ce acte imi sunt necesare pentru a putea incepe constructia cu pricina si nici nu stiu de unde as putea sa incep sa ma interesez in privinta asta. Ma poate ajuta cineva cu o informatie?!:stunned:
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:41, 19 Noiembrie 2008
Autorizatia de constructie este actul prin care autoritatea publica locala avizeaza solutia prezentata de solicitant (are la baza certificatul de urbanism) si certifica dreptul de inceperie a lucrarii.

Dosarul se intocmeste conform legilor 50/1991 - Legea privind autorizarea lucrarilor in constructii si 453/18.07.2001 - lege care completeaza si aduce modificari legii 50/1991 si va cuprinde:

- planul de amplasare a terenului in zona (planurile cadastrale);
- certificatul de urbanism;
- toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism;
- acte notariale (daca este cazul);
- memoriu tehnic (cuprinde memoriul de arhitectura, rezistenta, instalatii);
- referatele verificatorilor de specialitate;
- referatele expertilor tehnici (daca este cazul);
- actele de proprietate asupra terenului
- proiectul pentru autorizare - acesta este compus din:
- planul de situatie (cum se amplaseaza casa in teren);
- planul fundatiei elaborat de inginerul de rezistenta;
- planuri de arhitectura pentru toate nivelele constructiei
- planul de invelitoare
- sectiune caracteristica
- toate fatadele
- scara de redactare pentru toate desenele este 1:10
- cererea de eliberare a autorizatiei de constructie;
- chitanta de achitare a taxei de autorizare.

Autorizatia de constructie este eliberata de Primarie - Serviciul de Urbanism din localitatea / sectorul in care se afla terenul.

Taxa de eliberare a autorizatiei de constructie reprezinta 0,5 % din valoarea constructiei stabilita pe baza declaratiei dvs. si in functie de suprafata desfasurata a constructiei.

Valoarea declarata nu va putea fi mai mica decat valoarea determinata potrivit prevederilor legale in vigoare privind impozitele si taxele locale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie casa! eufor81 eufor81 as dori sa stiu costul unei autorizatii de casa cat ajunge! situat in mediu rural la 12 km de bacau cu un spatiu abitabil de 100 m2 facuta cu caramida si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)