avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere autoturism furat de la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere autoturism furat de la impozit

Suntem PJ posesorii unui autoturism furat in nov 2018, e un autoturim cu capacitatea cilindrica de 3000 cmc si un impozit de aprox. 2300 ron. In 2019 am achitat impozitul integral iar in anul acesta in baza unei adeverite de la Politie (Furturi Auto) am solicitat scoaterea autoturismului de la impozit cu data furtului avand in vedere ca nu mai suntem in posesia bunului pentru care platim impozit.
Primaria mi-a solicitat o Hotarare definitiva pentru asta insa in acest moment dosarul se afla inca pe masa politie nefiind nici macar trimis in judecata. Cred ca va mai dura cativa ani buni pana sa avem o hotarare judecatoreasca. Timp in care noi va trebui sa platim probabil inca odata valoarea masinii cu titlu de impozit.
Credeti ca e moral si legal cum procedeaza primaria Cluj? Am avea sanse in instanta sa obtinem scoaterea de la impozit in baza adeverintei data de Dep.Furturi Auto pana la reintrarea in posesie sau obtinerea de catre politisti a unei hotarari judecatoresti. Noi am depus plangerea penala in 2018 si de atunci nu mai avem alte modalitati de a grabii lucrurile.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:18, 17 Iunie 2020
daca veti continua sa lasati politia sa-si faca treaba cu viteza ei, veti mai plati inca 3 - 5 ani impozit. luati-va avocat si cereti parchetului urgentarea cercetarilor. pana una-alta, primaria cluj e in legalitate.

dpasztor a scris:

... Credeti ca e moral si legal cum procedeaza primaria Cluj? Am avea sanse in instanta sa obtinem scoaterea de la impozit in baza adeverintei data de Dep.Furturi Auto pana la reintrarea in posesie sau obtinerea de catre politisti a unei hotarari judecatoresti.

Exista solutie inainte ca politia sa se pronunute asupra spetei
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere -in baza documenteului de la serviciul furturi auto-ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului cu datele de identificare XXXX furat la data YYYY
In baza documentului de la furturi auto si a declaratiei notariale,solicitati la administratia fiscala teritoriala radierea auto de pe rol fiscal pe proprie raspundere
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez de la fisc un autoturism vandut, pentru care nu detin acte carmaciu carmaciu Am vandut in urma cu zece ani un autoturism unui cetatean, am mers cu el la primarie ca sa inregistram autoturismul pe numele lui. Era coada, asa ca l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala autoturism. Eual Eual Din anul 2007 am dat ce a mai ramas dintr-un autoturim Trabant. celor care colectau fier vechi. pastrand numerele de inmatriculare si placutele de identificare ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata discriminatorie modalitatea de calcul a impozitelor auto si pe cladiri ? Bobosan Bobosan Buna ziua. In ultimii ani, pentru impozitul auto s-a mers pe principiul ca cine are motor mare sa plateasca mai mult. Pana aici nici o problema, e normal ca ... (vezi toată discuția)