avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil

Avem o colega care este in CCC pana in 21 mai 2021 (data la care copilul ar implini 1 an si 11 luni).
In momentul de fata colega este insarcinata in saptamana 14 cu DPN in 21 decembrie 2020.

1. Daca nu revine deloc la serviciu care ar fi cuantumul indemnizatiei de crestere copil si daca aceasta indemnizatie se cumuleaza cu stimulent de insertie sau/si cu suma reprezentand 2,5*ISR pentru primul copil?
Care sunt datele de la care se intra in drepturi atat pentru indemnzatie de crestere copil cat si pentru stimulent si/sau suma reprezentand 2,5*ISR?

2. In cazul in care revine la serviciu in luna august 2020 si in luna noiembrie 2020 intra in concediu de maternitate, respectiv candva din martie 2021 va intra in CCC cu al doilea copil, ce indemnizatii se primesc si de la ce data intra in drept aceste indemnizatii (de crestere copil2, stimulent de insertie si sau suma reprezentand 1,2*ISR)?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie ccc pentru copil cu handicap (3 ani) andyc25 andyc25 Buna ziua, In calculul indemnizatiei pt copilul cu handicap, venitul lunar este 85% din venitul net calculat pe ultimele 12 luni inclusiv luna nasterii si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului alvld alvld Sunt insarcinata si nu lucreaza decat sotul( care are salariu de 1000 ron),vom avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului in acest caz si cat este ... (vezi toată discuția)
Maternitate pfa timis2014 timis2014 Buna dimineata. O persoana care activeaza ca PFA, insarcinata, care NU DORESTE SA INTRE IN CONCEDIU DE MATERNITATE (profesia ii permite sa lucreze 2-3 ore/zi ... (vezi toată discuția)