avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O situatie absurda din invatamantul universitar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O situatie absurda din invatamantul universitar

Bună ziua,

Vă prezint și eu o situație absurdă cu care mă confrunt. Am absolvit anul trecut un program de licență la o instituție de stat, dar n-am susținut examenul final. Tot anul trecut m-am înscris la o altă instituție de stat la program de master, cu diploma de licență obtinuta la un alt program de
licență pe care l-am finalizat cu mai mulți ani în urmă. Anul acesta am dorit să susțin examenul de licență la actuala instituție unde studiez în programul de master, dar pentru înscriere mi se cere Suplimentul la diploma de licență, dar instituția la care am închiat programul de licență anul trect nu dorește să-mi elibereze Suplimentul la diplomă. Am avut multe discuții cu secretarele ambelor instituții și chiar cu persoane din conducere fără nici un rezultat. În aceste condiții am trimis un memoriu la Ministerul educației în speranța că această situație ”ireală” se va rezolva. Dar răspunsul ministerului n-a clarificat absolut nimic pentru că face referire la autonomia universitară și procedura de completare a Suplimentului la diplomă care cere să fie înscris numele instituției care a organizat examenul de licență. Menționez că am acordurile consiliilor de administrație și ale senatelor ambelor instituții de susține examenul de licență.

În această situație, întreb cum rămâne cu dreptul de a susține examenul de licență la o altă instituție decât cea absolvită?

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Ordin 295 din 5 feb 2007 Studentu Studentu are cineva un linc catre aceasta lege " ORDIN nr.295 din 5 februarie 2007 al ministrului educaţiei şi cercetării privind cadrul general de organizare a ... (vezi toată discuția)
Probleme eliberare diploma licenta dianam5 dianam5 Am o problema destul de complicată legată de sistemul universitar din România. M-ar ajuta foarte mult o parere avizata, in contextul in care am incercat ... (vezi toată discuția)