avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... finalizarea regimului matrimonial, a dreptului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

finalizarea regimului matrimonial, a dreptului de proprietate/folosinta a bunurilor in comun. sechestru asigurator

cand se considera finalizat dreptul de folosinta, de a culege roadele? cand sentinta de finalizare/lichidare a starii de indiviziune devine definitiva ori cand partea obligata la plata va plati sulta? inca nu a platit-o desi a trecut un an de la sentinta definitiva. se trateaza de calcularea unor despagubiri pentru pagubele provocate prin impedicarea celuilat sot coproprietar sa exercite drepturilor de proprietate/folosinta a unui apartament bun comun si participarea la beneficii. partea (fosta sotie) obligata la plata sultei a impedicat sistematic ca sotul sa exercite drepturilor de proprietate, posesie si folosinta (situatie constatata in sentinta definitiva in alt dosar), vorbim de obligarea la plata de despagubiri, independent de sulta. multumesc mult, anticipat
As vrea sa-mi protejez drepturile asa ca indraznesc sa intreb si Care este procedura, sansele de obtinere si costurile unui sechestru asigurator cerut odata cu deschiderea procesului pt reclamarea despagubirilor? Sunt sigur ca in momentul cand fosta sotie va afla ca este chemata in judecata pt plata despagubirilor va vinde imediat cota ei de apartament rudelor pt a evita sechestrul posterior. Legal, ea obtine venitul minim, restul salariului il primeste in negru, iar proprietatile ei sunt trecute pe numele mamei sale. Sigur ca nu voi putea executa nimic cand sentinta va fi definitiva daca nu obtin un sechestru asigurator acum.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
dan_plescan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 10:40, 24 Iunie 2020
prea complexa intrebarea ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea sultei in cf issimo67 issimo67 inscrierea sultei in cf Buna seara, In urma unui proces de partaj si a hotararii definitive fosta sotie este obligata la plata unei sulte in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta and_sar and_sar Prin hotarare definitiva si irevocabila in proces de partaj succesoral mi s-a acordat apartamentul care este ocupat de partea adversa si am fost obligat la ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)