avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Incadrare venituri din affiliate marketing pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Incadrare venituri din affiliate marketing pentru impozit venit persoana fizica

Vreau sa stiu daca, conform codului fiscal (Legea 227/2015), veniturile realizate de o persoana fizica din affiliate marketing (practic comisioane din vanzari online), se incadreaza ca venituri realizate din activitati independente.

Mai exact ma intereseaza daca eu, ca persoana incadrata in grad de handicap grav, in caz ca ma hotarasc sa-mi suplimentez veniturle salariale cu venituri din affiliate marketing de la companii din afara tarii cum ar fi Amazon, Linkshare si altele asemanatoare, ma incadrez la Art. 60, pct. 1, litera a, astfel incat sa fiu scutit de plata impozitului pe acest venit.
Din punctul meu de vedere, se indeplinesc cel putin 5 conditii mentionate la art. 7, pct. 3, si prin urmare se incadreaza ca activitate independenta, dar cum nu sunt nici jurist, nici contabil, nu sunt sigur. Nesiguranta mea vine si din faptul ca am citit pe net ca unele persoane le declara ca venituri din alte surse, fapt care ar face sa nu ma mai incadrez la scutirea de impozit pe venit.

In caz ca as fi scutit de impozitul pe venit, ce alte obligatii de plata as avea, avand in vedere ca sunt deja angajat cu CIM in Romania si platesc CAS si CASS pentru veniturile salariale?

Am vazut undeva pe net ca CASS ar trebuii platit abia dupa ce se depasesc venituri de 24000 lei/an. Acei 24000 lei, presupun ca e vorba de 12 salarii minime brute. Imi puteti spune ve rog in ce articole e stabilit acest prag minim si cum se caculeaza valoare de plata a CASS-ului dupa depasirea pragului respectiv?

De CAS sunt scutit pt ca il platesc deja ca si angajat? M-ar ajuta sa vad articolul de lege unde e precizat si acest lucru.

De cand se declara aceste venituri? Din momentul realizarii lor sau se declara pe declaratia unica la inceputul urmatorului an calendaristic?
Cel mai recent răspuns: UpSetters , utilizator 21:40, 17 Ianuarie 2021
Chiar nimeni nu are expertiza in aceasta speta?
up

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc taxe si impozite? vladuq vladuq Salutare ! Am o intrebare despre taxe si impozite in Romania. Daca fac CPA Marketing / Affiliate Marketing si retrag banii in PayPal (dar nu ii retrag mai ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri ocazionale din activitati de cercetare / dezvoltare BigShrek BigShrek Aș dori să știu cum se impozitează / se declară veniturile obținute de persoane fizice, pentru proiecte ocazionale de tip cercetare / ... (vezi toată discuția)