avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea Deciziei privind recuperarea sumelor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea Deciziei privind recuperarea sumelor incasate necuvenit

Buna ziua, sunt pensionat din 23.02.2015 cu gradul 1 de invaliditate fiind incadrat de asemenea in gradul 1 de handicap cu insotitor si pana recent am beneficiat de indemnizatie de insotitor de la casa de pensii, am depus o cerere pentru suspendarea indemnizatie de insotitor de la casa de pensii pentru a nu cumula cu indemnizatia de la primarie. Am primit decizia de la casa de pensii in care ma informa ca de la 1 Martie 2020 s-a suspendat plata indemnizatiei de insotitor in baza solicitarii mele dar, desi a fost suspendata am primit in continuare de la casa de pensii in data de 5 Martie 2020 indemnizatia de insotitor care a incetat practic din aprilie 2020, iar acum in 24 iunie 2020 am primit de la casa de pensii "DECIZIA nr.xx privind recuperarea sumelor incasate necuvenit pe luna Martie". Acum spuneti-mi va rog pot contesta aceasta decizie la tribunal invocand LEGEA Nr. 125 din 23 septembrie 2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii?

Am sanse sa castig contestatia, este intemeiata? Deoarece nu mi se pare corect si legal sa platesc eu pentru culpa altora mai ales ca banii s-au cheltuit!

In decizie se mai arata ca "Plata necuvenita a fost generata de suspendarea indemnizatiei de insotitor" , adica ei isi recunosc gresala a fost vina lor , nu am obtinut eu in mod ilegal prin false declaratii sau documente aceasta suma "necuvenita".
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
yoyoyo2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: yoyoyo2012 , utilizator 17:29, 26 Iulie 2020
Dacă nu va încadrați pe.lege veți pierde.
Dacă aveati dreptul la.bani veți castiga.
Puteți incerca sa mergeți la avocat ca sa va analizeze cazul pe.baza de acte.
Va multumesc pentru interventie dl. Claudiu, ideea este ca mi-au dat o indemnizatie in plus datorita greselilor de calcul a casei de pensii si acum ei mi-o cer inapoi consider eu ca in mod ilegal, adica sa suport eu consecintele greselilor lor! Eu cred ca am dat toate detaliile concis aici (primul an de pensionare,legea pe care doresc s-o invoc pt aparare si situatia actuala de fapt) cred eu ca povestea mea e scurta si completa si asteptam un raspuns mai clar dar inca o data va multumesc pentru interventie!
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
yoyoyo2012, utilizator
Veti pierde procesul.dupa cum vad eu situația conform.descrierii.
Imi puteti explica de ce as pierde? Nu pot beneficia de "Legea nr. 125 din 23 septembrie 2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii" ? De ce nu?
Niciun alt avocat nu isi mai da cu parerea? Banuiesc ca acesta nu este un caz complex, ce se intampla cu aceasta platforma de ce nu primim ajutor?

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas calculata gresit. returnare suma petcumihai23 petcumihai23 Buna ziua, astazi am primit o decizie cum ca pe o anumita perioada pensia de urmas pe care am primit-o eu si sora mea a fost calculata gresit si ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conform legii 189/2000 rodicapricop49 rodicapricop49 Buna ziua, sunt beneficiara legii 189/2000 ca stramutata din Cadrilater. De ceva vreme, primesc, pe cuponul de pensie, indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Incasari necuvenite in timpul pensiei anticipate MarcuCelcuArcu MarcuCelcuArcu Buna ziua, In 2012, mama a fost pensionata anticipat, primind decizia de pensionare cu suma de bani pe care trebuie sa o incaseze lunar, dupa scaderea celor ... (vezi toată discuția)