avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vanzare de haine second hand-online
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vanzare de haine second hand-online

Buna ziua,

Imi doresc sa vand produse second hand online, indeosebi haine. Nu detin site si promovarea s-ar face exclusiv pe retele de socializare. Inainte de a trece la pasul cu deschiderea unei platforme, infiintarea unui SRL, as dori sa le vand din postura de PF pentru a vedea daca sunt doritori, daca functioneaza . Cat timp este permis sa fac asta? Anaf spune ca nu trebuie sa devina activitate constanta ca sa fac asta legal ca PF, insa ce anume inseamna ``constanta``? Estimez ca voi avea un sac de 20 kg de produse initial(este minim) pe care sa incerc sa le vand dupa care daca este ok sa merg mai departe ca persoana juridica. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 18:30, 26 Iunie 2020
Buna ziua.
Daca veti infiinta un PFA, este posibil ca activitatea dvs. sa nu fie zilnica, sau lunara, ci in functie de vanzari, comenzi, achizitii, etc. Asadar, nu va fi o activitate constanta. Poate veti desfasura activitatea pe timp de 6 luni si 4 luni nu. Important este nu uitati sa depuneti declaratia unica anuala la ANAF.
Pe de alta parte, daca va autorizati ca PFA, nu veti putea transfera in mod direct activitatea pe firma. Va trebui sa radiati PFA-ul si sa infiintati un SRL.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin on-line haine second-hand florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu, pentru un magazin on-line avand ca obiect comertul cu haine second-hand sau haine care mi-au apartinut sau unele creatii proprii, ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine cumparate din second-hand Cristi2015 Cristi2015 Vanzare haine cumparate din second-hand. Am un PFA cu activitate secundara CAEN 4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)
Deschidere magazin tip consignatie mezgageza mezgageza ce trebuie sa infiintez daca vor sa vand produse cumparate din pietele din strainatate?(electronice,biciclete,schiuri etc.)SRL? AF? PF? este posibil sa vand ... (vezi toată discuția)