avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin on-line haine second-hand
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin on-line haine second-hand

Buna ziua,
As dori sa stiu, pentru un magazin on-line avand ca obiect comertul cu haine second-hand sau haine care mi-au apartinut sau unele creatii proprii, ce forma de organizare e mai simplificata? S.R.L., PFA sau...?

Daca marfa e cumparata la bucata si se vinde la fel, este obligatoriu sa cer factura atunci cand cumpar? Daca-mi puteti oferi niste sfaturi, va rog, despre cum functioneaza un asemenea magazin on-line?
Trebuie autorizatii speciale la infiintare?
Cel mai recent răspuns: oana p. , utilizator 19:48, 12 Februarie 2018
nu este necesara autorizatie speciala la infiintare. Eu va recomand un SRL avand ca obiect de activitate principal 4791 - comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. De asemenea, va recomand sa solicitati factura la achizitii de marfa.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Da, SRL mi se pare si mie ok.
Buna ziua. Ca si forma de organizare juridica pt vanzare online pe diferite site-uri sau retele de socializare, ce e mai indicat srl-d, pfa, srl? care sunt costurile nu cele de infiintare, ci cele datorate anaf, adica impozit pe profit si alte cele. sau ce se mai achita? Iar produsele vandute cum se inregistreaza dpdv contabil? Fiind doar on-line e suficient doar cu chitanta? cum se procedeaza mai exact? Adica in momentul in care un client cumpara eu ce trebuie sa
fac? factura, chitanta sau e necesar casa de marcat? Produsele achizionate pt vanzare se achzitioneaza cu un pret si se vand cu adaos. cum inregistrez eu adaosul sau ce procent e permis peste pretul de achizitie? sunt foarte nedumerita adica am 1000 de ntrebari fara raspuns. Multumesc aniticipat. zi buna
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
oana p., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen comercializare online piese auto si uleiuri hidraulice doraq doraq O SRL doreste sa comercializeze piese auto si uleiuri hidraulice, insa fara a avea un magazin specializat ( on line, pe baza de comanda, etc..), se poate ... (vezi toată discuția)
Magazin online mariaurell mariaurell ce presupune deschiderea unui magazin online? haine aduse din alta tara si vandute in romania online, prin intermediul unui site. trebuie sa fiu persoana ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4791 - pe ce platforme am voie sa vand? MadaMun MadaMun Buna seara De 2-3 ani ma ocup de vanzarea hainelor second-hand online ca si persoana fizica si in prezent imi doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4791 insa ... (vezi toată discuția)