avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la job

Ce se intampla daca de maine nu ma mai prezint la serviciu? Fara demisie, fara nimic, ci pur si simplu renunt la tot ca si cand nici nu as fi trecut vreodata pe acolo. Ce consecinte poate avea o astfel de abordare? Si mai ales, cum va fi interpretat acest lucru in "cartea de munca"?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 26 Iunie 2020
O sa fiti trecuta absenta.
La un numar de absentte o sa fiti chemata in fata comisiei de cercetare ( adica sa va intrebe de ce absentati...).
Nu va prezentati... comisia poate propune concedierea dvs.
Cele de mai sus daca nu va aflati in perioada de proba.
In perioada de proba va pot notifica ca va inceteaza contractul conform art. 31, alin. 3 din Codul muncii-Legea 53/2003, actualizata.

Sa treceti totusi sa va luati adeverinta de vechime, nu stiti cand aveti nevoie de ea pentru pensie..
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
1. Lipsa nemotivata a angajatului poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

2. Absentele nemotivate se scad din vechimea in munca.

3. Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super ... Mihaelatheodorablaga Mihaelatheodorablaga Buna ziua! Tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super market si nu ii convine .. pentru se fura iar seful de magazin nu ii da voie nici sa vb la ... (vezi toată discuția)