avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in instanta(civila sau penala) Parchetul

Au trecut 7 ani de cand am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si nu am primit pana in prezent nici o rezolutie. Doresc sa stiu daca pot sa ma judec cu Parchetul pentru acest fapt eu fiind grav prejudiciata in urma acelor fapte penale.Totodata vreau sa stiu daca instanta la care ma pot adresa este civila sau penala? Cred ca de acum 7 ani s-au si prescris faptele.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cattie , utilizator 12:02, 8 Februarie 2010
Art. 281 CPP
Curtea de Apel:
1. judeca in prima instanta:

b) infractiunile savarsite de judecatorii de la judecatorii si tribunale si de procurorii de la parchetele care functioneaza pe langa aceste instante, precum si de avocati, notari publici, executori judecatoresti si de controlorii financiari ai Curtii de Conturi;

Cu alte cuvinte, puteti face plangere penala impotriva procurorului de caz pentru neindeplinrea atributiilor de serviciu.
Atributiile de serviciu ale procurorilor sunt stabilite prin Regulamentul de ordine interioara al parchetelor, publicat in Monitorul Oficial si Codul de Procedura Penala.
Plangerea se inregistreaza la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Va puteti constitui parte civila si cere daune pentru prejudiciul care v-a fost adus dar nu o sa va fie deloc usor.
Ca sa va asigurati ca nu se mai repeta povestea, stati pe capul procurorului de caz si a procurorului general al parchetului cat puteti!
O sa dureze de la 1 an pana la....multi ani!
Sunteti sigura ca asta doriti?
Pot spune ca deja mi-am pierdut 7 ani din viata pt ca am fost demisa de la locul de munca in urma acestei fapte penale comisa de un sef de-al meu si am si nervii putin zdruncinati.totusi ,tocmai de aceea as incerca .
Eu zic ca ar merge in civil dar daca nu este finalizat dosrul penal.
Mergeti si aflati ce s-a intamplat.
E posibil sa fi primit comunicarea solutiei de multi ani si sa nu stiti.
Se poate ajunge si la CEDO.
Atunci va tin pumnii din tot sufletul!
Chiar nu este cazul sa ne dam cu totii batuti la cea mai mica piedica...iar procurorii sunt experti la pus piedici!
Mergeti inainte! Sunt convins ca pana la urma veti reusi sa va castigati dreptatea! Cu siguranta nu va mai dura 7 ani! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti se misca destul de repede asa ca in 6-12 luni veti avea macar o rezolutie!
Au mai fost cazuri de judecatori si procurori pe numele carora s-a inceput urmarirea penala, care au fost trimisi in judecata si care, acum, sunt dincolo de gratii!
Partea proasta este ca lumea nu stie ca si procurorii si judecatorii raspund pentru ce fac si pot fi cercetati penal ca orice infractor!
Pe numele lor pot fi formulate plangeri penale in temeiul art 281 pct 1 lit b Cpp.
Va mai ajut si eu cu ce pot ...daca mai aveti intrebari, nelamuriri.....
Multa bafta!


E posibil sa fi primit comunicarea solutiei de multi ani si sa nu stiti.


Daca parchetul nu v-a comunicat solutia "recomandat" puteti oricand sustine ca nu ati primit-o! Este obligatia Parchetului sa faca dovada ca v-a comunicat rezolutia....
Sfatul de a merge la Parchet de a consulta dosarul de acum 7 ani si eventual de a face copii dupa inscrisuri (daca va dau voie) nu este chiar asa de rea...cu cat vi se pun mai multe piedici cu atat sunt mai multe sanse sa aveti dreptate. ....

Alte discuții în legătură

Calomnia w0lfshad3 w0lfshad3 Pana la urma si-n acest moment se aplica la codul penal sau nu? Parchetul zice ca nu si ca trebuie sa dea parlamentul o noua lege. Ce mi s-a intamplat mie ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)
Non bis in idem ? studdent studdent Urmare a plangerii impotriva rezolutiei NUP, curtea de apel dispune procuraturii inceperea urmarii penale. Urmeaza iarasi o rezolutie NUP si plangerea ... (vezi toată discuția)