avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate leasing auto neachitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate leasing auto neachitate

nu am platit 2rate .dosarul este trimis la o firma de recuperatori.Se poate ajunge la o intelegere cu aceasta firma.Mai am 7 rate de platit
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 13:19, 18 Decembrie 2009
Daca societatea de leasing a angajat o societate de recuperare a debitelor inseamna ca a reziliat deja contractul cu dvs in mod unilateral.
Curios este faptul ca nu ati fost notificat ori somat. In mod normal firma de leasing ar fi trebuit sa va notifice, sa va informeze despre existenta unor restante in plata ratelor de leasing.
In rest, firma a procedat corect daca avem in vedere prevederile art. 15 din Ordonanta referitoare la societatile de leasing si operatiunile de leasing care stipuleaza ca daca utilizatorul nu-si executa obligatia de plata a ratelor de leasing timp de doua luni consecutive atunci finantatorul poate rezilia contractul de leasing.
In aceasta situatie utilizatorul este obligat sa restituie bunul finantat, sa plateasca ratele restante si eventualele penalitati.
In concluzie, nu cred ca se mai poate face nimic.
Ba se poate. Discuta cu firma de leasind si eventual plateste macar o rata, pe vremuri de criza ei sunt mai intelegatori ca inainte!
Ce sa se mai poata? Daca dosarul a fost trimis unei firme de recuperare debite inseamna ca leasingul a fost reziliat unilateral pentru neplata!!
Lucrez de doi ani cu firme de leasing si niciodata un contract reziliat pentru neplata nu a mai fost repus in drepturi.
Rezilierea este o masura extrema si, mai ales, este ultima.
Singurul lucru care se mai poate este ca dl. Hagiu sa plateasca restantele si penalizarile aferente.
Pentru ca sunt interesat in domeniu, rog totusi, in situatia in care firma accepta reluarea platii ratelor din contract dupa reziliere sa-mi comunicati numele firmei.
nu vreau sa intru in polemici, dar eu vorbesc din din experienta, nu din ce am visat noaptea! Iar aceasta inseamna colaborare cu 90% din societatile de leasing!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)
Recuperare abuziva? otilia_me otilia_me Buna seara. Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing de la Porche Leasing. Datorita unor rate restante, acestia au reziliat unilateral contractul si au ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing dax665 dax665 Buna ziua, In august 2007, am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism achizitionat pe firma proprie. In acest an, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)