avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.Am castigat procesul cu firma care imi datora 3132lei as dori sa stiu daca o execut acum cat dureaza ,care este costul executari,si dobanda penalizatoare.
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 11:44, 17 Decembrie 2009
Trebuie ca titlul executoriu sa devina irevocabil ( sa nu mai fie atacabil). Se va solicita legalizarea titlului si investirea cu formula executorie daca este o hotarare judecatoreasca, daca este un instrument de plata (Bo sau CEC) el este deja investit si trebuie sa-l ridicati din dosar.
Faceti cerere de executare, atasati titlul executoriu in original, platiti doua taxe de timbru de 4 si de 10 lei, plus timbru judiciare de 0,6 lei si mergeti la executor.
Acesta va solicita incuviintarea pentru executare silita, putand apoi sa faca poprirea conturilor si alte acte pentru recuperarea debitului.
In legatura cu onorariul il negociati cu executorul. Il suporati dvs si va fi recuperat de la debitor. In legatura cu dobanzile acestea pot fi recuperate numai daca au fost aprobate de instanta.
Nu exista un timp limita de executare O executare poate dura o luna sau ani. Daca debitorul nu are bunuri nu puteti face mai nimic. Cel mai usor este sa solicitati unui executor judecatoresc poprirea veniturilor/ conturilor debitorului Este cea mai rapida cale.
Este vorba de un litigiu de munca? Daca da, nu este necesara investire sentintei cu titlu executoriu, ci doar legalizarea acesteia. Va pot da lamuriri daca la randul dvs imi dati detalii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala administrator societate just.rain just.rain Buna ziua, O societate comerciala a primit de la un client in schimbul marfii livrate un bilet la ordin. La data scadentei, banca a refuzat plata sumei ... (vezi toată discuția)
Executare silita viomari viomari Buna ziua, De ce documente am nevoie pentru a merge la un executor judecatoresc sa institui o poprire (pensie alimentara) si recuperarea unor debite restante ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ,dar nu irevocabila ramonel78 ramonel78 Am primit hotarare cu recurs in 15 zile ,recurs care nu s-a produs din nici o parte .as dori sa stiu daca acesta hotarare devine definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)