avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj avand credit imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj avand credit imobiliar

Buna ziua,

Am contractat alaturi de sotie (eu in calitate de imprumutat si ea in calitate de garant), 2 credite. Primul a fost un credit imobiliar (la care sotia a garantat cu apartamentul ei) pe care l-am folosit sa achizitionam un teren, teren pe care l-am folosit ca avans pentru cel de-al doilea credit care a fost unul pentru constructia unei case.

Tinand cont ca noi suntem despartiti de peste 2 ani si ca am divortat de curand, i-am propus sa ne uitam pe ce s-a platit pana la data despartirii din datorie (data la care ea s-a si mutat din casa), sa impartim 50% - 50% si sa o despagubesc cu acei bani. Pana acum am platit aproximativ 7% din valoarea totala a creditelor.

Ea nu a zis nici da nici nu, ceea ce ma sperie pentru ca in trecut a mai incercat sa ma pacaleasca cu 2 clauze in contractul de divort.

Tinand cont ca si confirmarea ei ca atunci s-a produs despartirea si mutatul, ea ar putea sa castige ceva daca amana partajul? De ex. daca facem partajul peste 10 ani, ea poate solicita ceva din cat s-a platit pana la data aceea?

Multumesc frumos pentru ajutor!
Buna ziua,
Ar avea de castigat doar daca achita dumneaei ratele, daca nu... la partaj ( chiar si peste 10 ani...) dvs. puteti arata ca ati achitat ratele, ati intretinut locuinta.. si solicita ca acestea sa fie scazute din valoarea bunurilor ce urmeaza a fi partajate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Partajul poate fi realizat oricand, insa trebuie introdusa in cauza si institutia creditoare.

Sumele de bani avansate la plata ratelor bancare pot fi reclamate de sotia dumneavoastra.

Bunurile au fost achizitionate in timpul casatoriei.

Imprumuturile au fost incheiate in timpul casatoriei.( acestea pot fi impartite).

Atat imprumuturile, cat si bunurile, sunt comune.

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata o cota-parte din dreptul de proprietate, aceasta urmand a fi determinata de instanta de judecata,

(prezumtia de contributie egala, a sotilor, la dobandirea de bunuri comune, nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara ).

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune in concubinaj violeta_violeta violeta_violeta Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament impreuna cu prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Impartirea datoriilor si bunurilor FURDI74 FURDI74 buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la ... (vezi toată discuția)