avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordin de restrictie

Bună ziua,
Cineva obține un ordin de evacuare dintr-o casă ce ii apartine legal, proprietate personală, împotriva unei persoane ce nu are niciun grad de rudenie, nu are niciun drept legal de a locui în casa respectivă. După ce va fi evacuata prin ordin obținut în instanță, se poate obține un ordin de restricție în sensul de a nu mai avea niciodată posibilitatea de a reintra cu forța în casa din care a fost evacuata persoana in cauză? Am găsit informații legate de ordine de restricție in ceea ce priveste violenta domestică în familie. Persoanele respective nu sunt rude. Mai exact, fiul a adus în casa mamei sale, unde are domiciliul permanent, o femeie cu care nu este căsătorit. Această femeie se poartă foarte urît cu proprietara casei. Nu participă în niciun fel la cheltuielile casei, aduce injurii mamei, fura obiecte din casă, distruge partea de casă in care locuiește . Intr-un cuvânt, dezastru. Este posibil ca fiul sa insiste sa o reintroducă in casă, cu forța, pe această femeie, motivînd ca este iubita lui. Si fiul se poartă foarte urat cu propria mamă, luindu-i apărarea iubitei si amenintandu-si mama cu violență. Deci, ce poate face mama in cazul in care fiul o va readuce în casă pe iubita sa după ce va fi evacuata de organele competente in baza hotărîrii judecătorești?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:42, 13 Iulie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa o reintroduca cat are ordin de evacuare, mama poate apela la executor de cate ori e cazul.
Mama isi poate evacua cu cerere si fiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei ... Am făcut la notar un act cu abitatie viageră unuia dintre cei doi copii ai mei,pe casă părinților mei, pe care am renovat-o,singura .Mama mea este ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie balasu balasu Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face din punct de vedere legal intr-o situatie mai delicata de violenta in familie. Adica: este vorba de o bunica de 65 ... (vezi toată discuția)
Violență conjugală. În ce situație o femeie își poate ... manole silviu manole silviu Violență conjugală. În ce situație o femeie își poate părăsi domiciliul împreună cu fiul minor, fără să pună în pericol tutela copilului minor? (vezi toată discuția)