avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal/ spor 15%si stimulent 2500lei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal/ spor 15%si stimulent 2500lei

Buna ziua , as dori dacă se poate un punct de vedere in legătura cu sporul de 15% pt asistenții personali angajați ai primăriei in compartimentul Asistenta Socială avan in vedere legea 153/2017
Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare stabilește, la art.39, încheierea contractului individual de muncă al asistentului personal cu primăria localității de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, după caz.
Art. 20 din HG nr.268/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare, distinge asistentul personal ca serviciu social destinat persoanelor cu handicap la domiciliu.
Potrivit Anexei nr. 9, pct. IV lit. A din HG 153/2018 pentru aprobarea REGULAMENTULUI-CADRU privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, asistentul personal, poate beneficia de spor de până la 15% din salariul de bază.
Potrivit art.12 coroborat cu art.16 din HG 153/2018 pentru aprobarea REGULAMENTULUI-CADRU privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”;
Și as vrea sa știu dacă Asistenții personali au dreptul la acel stimulent de 2500lei/ luna pe perioada stării de urgenta conform OUG 43/2020 actualizata cu ART.7, Alin.5 și 6.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 28 August 2020
Este vorba de legea 82/2020 care modifica oug 43/2020...doar conform acestei legi 82/2020 am avea dreptul,noi asistentii personali, la acel stimulent de risc de 2500 lei.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Leahu Luminita, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.... acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut, pe lună, pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct în sprijinirea și/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unități ale administrației publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinație, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene.....

În acest sens, consider ca si asistentii personali au dreptul la acel stimulent de risc de 2500 lei.
Multumesc frumos de răspuns. Multă sanatate . Sa speram ca și primăriile ne vor respecta drepturile.
Primariile nu vor respecta mai ales legea care ne da dreptul la stimulent. Am facut cerere pentru acest stimulent si degeaba.Eu deja am luat legatura cu avocata si vom actiona in instanta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Leahu Luminita a scris:

Primariile nu vor respecta mai ales legea care ne da dreptul la stimulent.....



Probabil sustin ca nu au bani...

Alte discuții în legătură

Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu un articol de lege unde este ... Maricica124 Maricica124 Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu un articol de lege unde este mentionat ce categorie de medici beneficiaza de spor O % ? Pe scurt, un medic epidemiolog ... (vezi toată discuția)
Salariu tundekadar tundekadar Buna.Sunt asistentă de farmacie la un spital de stat.Pînă acum am primit spor de conditii,spor ecran de 15 % .acum mi au zis ca de luna asta nu mai ... (vezi toată discuția)
Spor de calculator - lucrez în sănătate sunt economist stiti cumva în ... Papyyy Papyyy Bună ziua lucrez în sănătate sunt economist stiti cumva în baza cărei legi se primeste sporul de 15% ( calculator) (vezi toată discuția)