avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Avizare concediu medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Avizare concediu medical

Recent am vazut o propunere privind faptul ca nu mai este necesar ca medicul de familie sa avizeze concediile medicale acordate de catre medicii specialisti. Este legal? Mai trebuie sa mergem la medicul de familie pentru avizare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:29, 28 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica prevederile Ordin comun MS nr. 1092/01.07.2020 + CNAS nr. 745/ 23.06.2020 Gasiti legislatia pe internet.
In anexa 2 se mentioneaza:
-Art. 1 Acordarea certificatului de concediu medical se face pe formularul cu regim special prevăzut în anexa nr. 1 la ordin, de către orice medic aflat în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, precum și de orice alt medic cu autorizație de liberă practică valabilă, medic de familie sau specialist, care încheie o convenție în acest sens cu casele de asigurări de sănătate, direct sau prin reprezentantul său legal, denumit în continuare medic curant, sau de către casele de asigurări de sănătate pentru situațiile prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și în normele de aplicare a acesteia.
Multumesc.
Am un certificat de concediu medical eliberat de un medic specialist si l-am depus la angajator si nu mi-l accepta pana nu ma duc la medicul de familie sa il parafeze si el!este legal refuzul angajatorului de al accepta fata parafa medicului de familie?care este legea clara,va rog un raspuns!
Studiati ordinul comun MSP nr. 1092/01.07.2020 + CNAS nr. 745/ 23.06.2020
Gasiti actul normativ pe internet.
Nu mai postati discutii noi la discutii deja existente pentru a nu obliga pe cei care comenteaza sa citeasca tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal camypos camypos Buna seara, Imi poate spune cineva daca exista un for de supraveghere a medicilor care pot da concedii medicale abuziv? Daca angajata mea primeste concediu ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical mihaela david mihaela david cele 90 de zile de concediu medical la care are dreptul un salariat,dupa care trebuie sa mearga la comisia medicala de expertiza trebuie sa fie in cursul a ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical pavelescu25 pavelescu25 Buna ziua , Ma numesc Pavelescu Ion , am 30 de ani si sunt salariat, deci persoana asigurata in Romania . M-am deplasat intr-o excursie in Turcia , si in ... (vezi toată discuția)