avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bunuri mobile conditii
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bunuri mobile conditii

buna ziua
Am si eu o intrebare .:
As dori sa înmatriculez o mașină pe numele meu insa am câteva datorii către doua firme de recuperări creanțe care mi au pus și o poprire pe conturi
As dorii sa stiu daca cumva executarea silita se poate pune și pe bunurile mobile respectiv madina daca o înmatriculez pe numele meu!
Menționez ca datoriile sunt către firme de recuperări in urma unei datorii către Telekom si una catre Providrnt
Sumele nu depășesc 3000 lei!
Stiu ca nu voi putea scoate certificatul fiscal daca nu plătesc datoriile ulterior înmatriculării insa as dori sa știu dacă exista riscul sa mi se pună vreun sechestru pe masina sau asta e doar in cazul băncilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Luciann739 , utilizator 22:52, 30 Iulie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca puteti fi executat si cu privire la bunurile mobile respectiv autoturism, indiferent cine este creditorul si chiar daca aveti in paralel si alte modalitati de executare demarate (poprire). CHiar daca datoria este intr-un cuantum mic, vi se poate vinde la licitatie masina si diferenta ramasa dupa acoperirea datoriei din vanzarea auto vi se restiuie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti treaba cu certificatul fiscal. Pe acela il puteti scoate. certificatul fiscal atesta ca nu aveti datorii bugetare.

In rest, se poate pune sechestru pe autoturism si poate fi supus executarii silite.
Va mulțumesc pt raspuns
Pot sa completez cu inca o intrebare?
Daca doar as scoate numere provizorii pe nume meu si ulterior as transcrie masina pe numele iubitei se aplica acelasi lucru?
Masina apate undeva pe numele meu pt a putea fi executata daca doar scot nr provizorii?

Company Advising a scris:

Nu aveti treaba cu certificatul fiscal. Pe acela il puteti scoate. certificatul fiscal atesta ca nu aveti datorii bugetare.

In rest, se poate pune sechestru pe autoturism si poate fi supus executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate fi executata silit mașina? Luciann739 Luciann739 buna ziua Am si eu o intrebare .: As dori sa înmatriculez o mașină pe numele meu insa am câteva datorii către doua firme de recuperări creanțe care mi ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii auto,apare la fisc? Luciann739 Luciann739 Buna seara Am si eu o intrebare... daca se ia o masina adusa de afara (Elvetia) madina fiind radiata adusa pe platforma la care s a plătit vama pe numele ... (vezi toată discuția)
Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. se poate executa silit mașina pentru datoriile lui? Puiu Eugen Puiu Eugen Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului. Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor ... (vezi toată discuția)