avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Refuz plata despagubiri intarziere la constructia unui ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Refuz plata despagubiri intarziere la constructia unui apartament

Am achizitionat un apartament acum 3 ani, termenul de finalizare din contract s-a depasit cu 12 luni + au avut o perioada de 90 de zile lucratoare in care dezvoltatorul nu plateste despagubiri.
Cum se procedeaza, daca un dezvotator imobiliar refuza sa plateasca despagubirilor de intarziere, stipulate in antecontract, invocand motivul de pandemie si ca nu mai au bani?
La data receptiei apartamentului, semnand ambele parti un act aditional care obliga dezvoltatorul, la plata unei sume de x, intr-un termen de alte 90 de zile calendaristice, care au expirat si ele.
Cum se procedeaza legal, sa imi pot primit despagubirile fara a da in judecata dezvoltatorul?
SAU daca dam in judecata dezvoltatorul, as avea vreo sansa doar daca voi strange mai multi proprietari de apartamente, in aceasi situatie, sa facem o 'comunitate', care sa dea dezvoltatorul in judecata?

Mentionez ca in antecontract se specifica: 'dezvoltatorul se exonereaza de orice raspundere privind plata daca : e caz de forta majora, cazul fortuit, interventia normativa de orice fel a autoriritatilor'.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
anonim_bv, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de nici o" comunitate"probabil va gânditi ca daca sunt mai multi reclamanti o sa platiti mai putin..Nu este asa cauzele cu nr mare de părți pot sa dureze mai mult decat un proces"normal".Poate sa intervină o.alta problema daca pretențiile sunt mai mari posibil ca nici dezvoltatorul sa nu aibe bani pt a achita toate sumele .Mergeți la un avocat în general costul unei consultații este derizoriu și o sa aflati raspuns la intrebarile dvs.La prima vedere aveti sanse de a câștiga în instanta sumele stipulate în contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vânzare-cumpărare, dare în folosință imobil traian.vasile traian.vasile Bună ziua, Am ales să scriu aici pentru a mă lămuri cu niște chestii și a evita niște eventuale țepe. Deoarece nu cunosc bine situația, mai ales ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans ... Andrei9555 Andrei9555 Buna ziua! Am facut o promisiune de cumparare si am dat un avans de 90% pt un apartament la dezvoltator acum 2 luni si acum pe 31.01 ar fi urmat conform ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)