avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie apartament

Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, reparatiile nu au tinut si locatara refuza sa plateasca si sa rezolve definitiv problema. Noi am luat plangerile facute la asociatie( copiile xerox) si mergem la firma de asigurari. In acest caz daunele sunt platite si de firma de asiguarari si de persoana respectiva sau DOAR de catre firma de asigurari? Este bine cum am procedat? Ce am mai putea face? Intr-un rand au mai fost afectati si alti vecini din cauza doamnei, nu doar parintii mei. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
Cdefghi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:39, 18 Iulie 2020
Buna ziua,
Asigurarea va despagubeste pe dvs. si apoi cheama vinovatul in instanta pentru recuperarea prejudiciului ( platii catre dvs., cheltuieli de judecata...).
Multumesc mult pentru raspuns. Parintii mei au ajuns la capatul rabdarii. Intre timp, a fost iar inundatie.
Mergeti la asigurator si vedeti daca plateste, daca si acest risc este asigurat.
Daca plateste... este perfect..., daca nu... discutati cu un avocat si chemati proprietarul in instanta, alta solutie nu aveti daca nu va intelegeti.
In instanta recuperati si onorariul platit avocatului ( ar trebui sa va explice dumnealui ce si cum...).
Sigur vinovata de inundatie este partea de instalatie ce apartine proprietarului?
Daca este partea de instalatie aflata in proprietate comuna, o sa trebuiasca sa va intelegeti cu instanta.
Nu este obligatoriu ca asiguratorul sa incheie dosar de dauna daca nu aveti inscris in polita de asigurare si acel risc de inundatie
Referitor la recuperare c/v prejudciu constatat si consemnat eventual de catre asigurator ,acesta ulterior prin actiune in regres are dreptul in instanta sa solicite pretentii de la vinovat fie proprietarul fie asociatia de proprietari-conditionat de statutul instalatiei care a generat inundatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire inundatii lore8000 lore8000 Buna ziua.Cat de curand am primit acasa un plic de la judecatorie in care sunt anuntata ca o firma de asigurari m-a actionat in judecata pentru suma de 1008 ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta adeverinta inundatie asociatie proprietari Calinmatei2000 Calinmatei2000 Buna ziua, Detin un apartament in care nu locuiesc, este inchiriat. Apartamentul este la etajul 7. In trecut am fost inundatii multiple de la et 8 (eu la et ... (vezi toată discuția)
Asigurare inundatie anemoni anemoni buna ziua, in cazul in care am inundat apartamentul de sub mine, si in cazul in care apartamentul de sub mine este asigurat facultativ, care sunt pasii ce ... (vezi toată discuția)