avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit dividende

As dori sa va intreb cat la suta este impozitul de dividende la o microintreprindere? Si daca firma s-a infiintat in luna aceasta si are si activitate plateste imp forfetar pe anul 2009?
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 03:12, 20 Decembrie 2009
Dividendele se impoziteaza cu o cota de 16% cand beneficiarii dividendelor sunt persoane fizice rezidente (art.39, lit.a).
Impozitul forfetar il veti plati pentru perioada in care ati avut activitate in acest an, in cazul in care prin aplicarea cotei de 3% asupra veniturilor realizate acest impozit va fi mai mic decat impozitul minimal (forfetar)
Va multumesc pentru raspunsul rapid! Si in cazul in care persoana este nerezident ?
-cota de impozitare este de 16 %, cand beneficiarii dividendelor sunt persoane fizice sau juridice nerezidente(art.115, lit.a).
-cota de impozitare este de 10% cand beneficiarii dividendelor sunt persoane juridice romane (art.36 alin(2) din Titlul II din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare). O zi linistita !
ai incurcat putin in al doilea raspuns.16% pt.pers.rezidente si 10% pt.nerezidente
Va multumesc pentru raspunsuri, pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Ce taxe trebuie sa plateasca o persoana juridica straina care are participatie intr-un srl romanesc? tudorcioltea tudorcioltea Persoana juridica straina este din Danemarca si va avea o participatie de 40% intr-un SRL romanesc. Domeniul de activitate este comertul online. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)