avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit dividende

As dori sa va intreb cat la suta este impozitul de dividende la o microintreprindere? Si daca firma s-a infiintat in luna aceasta si are si activitate plateste imp forfetar pe anul 2009?
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 03:12, 20 Decembrie 2009
Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect.Se poate amana repartizarea profitului la dividende si alte locatii de pe 2008 (sold cont creditor 117) in 2010 sau este obligatoriu pana la sfarsitul anului si totodata plata impozitului pe dividende. Asociatii nu ar dorii sa-l repartizez. Va multumesc
inteleg ca e vorba de un profit net al anului 2008, nerepartizat in 2008 si care se doreste a ramine nerepartizat si in 2009.
Se poate, sigur, lasa nerepartizat si la 2009, si va actiona astfel ca o sursa de finantare pentru anul 2010
Profitul poate fi lasat nerepartizat la incheierea exercitiului financiar daca actionarii/asociatii decid acest lucru si nu exista legislatie care sa impuna un termen privind repartizarea acestuia.
repet...NU e forfetar...e minim...si NU se poate aplica in 2009...mai ales daca societatea este infiintata in cursul anului 2009!!!...cat despre cota pentru dividende...s-a spus tot ce era de spus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe trebuie sa plateasca o persoana juridica straina care are participatie intr-un srl romanesc? tudorcioltea tudorcioltea Persoana juridica straina este din Danemarca si va avea o participatie de 40% intr-un SRL romanesc. Domeniul de activitate este comertul online. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)