avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende distribuite unui asociat persoana juridica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta

Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie de dubla impunere cu RO.
Consider ca nu e scutita de impozit pentru ca asociatul nu e rezident UE chiar daca detine mai mult de 10% din capitalul social al firmei romane pe o perioada de mai mult de 2 ani.
Se impune un impozit pe profit de 16% platit de asociatul nerezident la statul RO ptr ca este vorba de un venit impozabil obtinut in RO? sau se aplica niste cote in situatia cea mai favorabila corespunzatoare legislatiei romane ? care este acea situatie ?
Dividendele pot fi scutite de impozit daca se distribuie la asociat nerezident si care nu apartine de UE?
Cel mai recent răspuns: SLMA , utilizator 13:41, 27 Martie 2013
Scutirea de impozit pe dividende se aplica numai perntru beneficiarii de venit, persoane juridice rezidente într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau în unul dintre statele Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, respectiv Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei (ori unui sediu permanent al unei întreprinderi din statele enumerate) in conditiile cumulative de la Titul V din Cod fiscal. (cota participatie etc.).
In cazul in care nu sunt aplicabile nici dispozitiile conventiei de evitare a dublei impuneri, cota de impozit este 16%, iar termenul de plata si declarare a impozitului este 25 a lunii urmatoare platii venitului.
Nu aveti scutire pentru impozitulpe dividende pentru cazul descris.
multumesc pentru amabilitatea acordata
Buna ziua,
Am un srl si intentionez sa ma asociez cu o persoana juridica non rezidenta in Romania. Firma face parte dintr-o tara ce are tratat de prevenire a dublei taxari, As vrea sa stiu daca la distribuirea dividendelor catre persoana juridica de mai sus mai opresc 16% impozit pentru satul Roman? Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
SLMA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende sorinapopescu sorinapopescu As dori sa va intreb cat la suta este impozitul de dividende la o microintreprindere? Si daca firma s-a infiintat in luna aceasta si are si activitate plateste ... (vezi toată discuția)