avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Lucrare plătită în avans neexecutata, bani ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Lucrare plătită în avans neexecutata, bani nereturnati

Bună ziua! Am făcut un contract cu o firma de construcții pentru renovarea unui apartament. O parte din lucrare nu a putut fi executata de firma, motiv pentru care am apelat la un colaborator al firmei. I-am plătit lucrarea in avans prin transfer bancar. Cu acest individ nu am mai încheiat contract, fiind vorba de o lucrare mica. De câteva luni ne tot amana sub diverse pretexte, iar într-un final am solicitat banii înapoi și am terminat lucrarea cu altcineva, dar refuza sa ne returneze banii. Întrebarea este: cum putem acționa legal împotriva acestui individ pentru a ne recupera banii?Drept dovezi avem o hârtie scrisa de mână de el cu materialele necesare și suma pretinsă, extrasul de cont pe care apare transferul bancar și mesajele de pe telefon in care promite restituirea banilor. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:32, 18 Iulie 2020
Buna ziua, puteti sa il chemati in judecata sa raspunda contractual intrucat chiar daca nu aveti un contract scris aveti suficiente probe pentru a demostra acordul contractual nescris la care ati ajuns.
Puteti incerca o plangere penala pentru înșelăciune.
În procesul.civil veti avea tot felul de probleme și veti avea nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu servicii online atomix60 atomix60 Buna, De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer. In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras ... (vezi toată discuția)
Avans- rezervare promisiune cumparare apartament PetreaPetre PetreaPetre Buna ziua, Am facut un transfer bancar de 1000 euro in care am specificat ca este vorba de rezervare promisiune vanzare apartament. La notar vanzatorul a avut ... (vezi toată discuția)
Expirare contract, recuperare bani LiNUtzu LiNUtzu Buna ziua, Am incheiat in urma cu mai bine de doua luni un contract pentru realizarea unui geam termopan, termenul contractual a fost depasit cu mult si ... (vezi toată discuția)