avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in procedura prevazuta de 340 cpp

Speta este urmatoarea:
Eu am formulat o plangere penala . O a doua persoana a formulat o plangere similara. Procurorul a dispus reunirea dosarelor
Procurorul a dispus NUP. Ordonanta de NUP nu mi-a fost comunicata mie, ci numai celei de-a doua persoane
Cealalta persoana a facut plangere impotriva ordonantei procurorului, care a fost inaintata prim-procurorului si, nesolutionata in termen, a ajuns pe masa judecatorului de camera preliminara. In procedura de camera preliminara a fost citata doar persoana care s-a adresat cu plangere, procurorul si persoana intimata, cu lipsa citarii mele.
Instanta a confirmat ordonanta de NUP si prin urmare dosarul a fost inchis
In aceasta situatie, ce cale de atac am impotriva hotararii, astfel incat aceasta sa fie admisibila?
Cercetand cpp nicio cale de atac nu pare a fi admisibila, desi Chiar curtea constitutionala a statuat prin Decizia Curții Constituționale nr. 599 din 21 octombrie 2014, că soluția legislativă potrivit căreia judecătorul de cameră preliminară se pronunță asupra plângerii "fără participarea petentului, a procurorului și a intimaților" este neconstituțională, iar efectul a fost modificarea cpp, in art 341 alin 2 prevazandu-se expres obligabilitatea judecatorului de camera preliminara de a cita toate partile implicate.
Totusi, palpabile sunt caile de atac ale contestatiei si apelului, desi contestatia este expres limitata prin raportare art 341 alin 8 si 9, iar calea de atac a apelului este prevazuta doar impotriva incheierilor intr-o cauza care s-a finalizat prin pronuntarea unei sentinte.
Care consideratie ca este calea de atac admisibila?
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
ionita_emil, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
avand in vedere ca nu ati formulat plangere impotriva solutiei de clasare, nu era necesara citarea dvs. in proces. Deci, nu se aplica prevederile deciziei CC la care faceti referire.
Dar, inteleg ca nu vi s-a comunicat solutia de clasare.
In acest caz, formulati o cerere catre parchet pentru comunicarea solutiei dispuse in dosarul X cu privire la persoana dvs. Astfel veti fi in termen sa forumulati plangere impotriva solutiei comunicate de parchet catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)