avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate un psiholog sa devina educator la gradinita?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate un psiholog sa devina educator la gradinita?

Poate o licentiata in psihologie sa devina educatoare la o gradinita? Este suficienta facultatea de psihologie generala sau mai este nevoie si de alte calificari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 20 Iulie 2020
Pentru ocuparea funcțiilor didactice prevăzute la art. 247 din Legea 1/2011 este necesară efectuarea unui stagiu practic cu durata de un an școlar, realizat într-o unitate de învățământ, în funcția didactică corespunzătoare studiilor, de regulă sub îndrumarea unui profesor mentor, și trebuie îndeplinite următoarele condiții minime de studii:
- pentru ocuparea funcțiilor didactice de educator-puericultor, educator/educatoare, învățător/învățătoare - absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic sau a unei școli echivalente, cu specializarea corespunzătoare fiecărei funcții didactice.
...
Tot nu am inteles daca pot deveni educatoare cu facultatea de psihologie generala.
Absolvenții Facultății de Psihologie pot desfășura activitate didactică în învățământul preuniversitar și universitar, insa pentru un raspuns cat mai concludent adresati-va si Ministerului Educatiei sau I.S.J.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
educator / invatator : buna ziua! am terminat facultatea de arhitectura, insa acum dupa ... gtabacu gtabacu Buna ziua! Am terminat facultatea de arhitectura, insa acum dupa ce am devenit mamica imi doresc sa devin educatoare sau invatatoare. Ce studii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)