avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contractele de mandat ale cenzorilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Contractele de mandat ale cenzorilor

Pentru o microintreprindere de tip SA, fara angajati (contracte de munca individuale) dar ce are 3 contracte de mandat pentru cenzori a caror remuneratie bruta lunara insumeaza 2500 lei, mai mare decat salariul minim pe economie de 2230lei, trebuie sa aplice cota de impozitare de 1% cf cod fiscal titlul III/Art.51.par (4) lit b) adica [au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.]
sau
se aplica normla cota de 3% impozitare venituri deoarece contractele de mandat ale cenzorile nu pot fi considerate contracte de mandat in sensul de administrare a societatii cum se aplica in cazul administratorilor de firme sau directori generala asa cum sunt specificate in Legea 31/1990 a societatilor comerciale?

care este solutia legala pentru a respecta cerintele cod fiscal si modul de completare a declaratiei aferente privind impozitul pe veniturile microintreprinderilor?
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:01, 21 Iulie 2020
Contractele respective sunt impozitate ca si salariile, dar nu sunt venituri de natura salariala.

Deci, acele cheltuili facute cu acestia nu se iau in calcul daca o microintreprindere plateste 1% sau 3%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu un salariat cu norma partiala ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o microintreprindere cu un angajat cu norma partiala de 2 ore, ce cota de impozit platesc 1 % sau 3%?...nu imi este clar Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere 2016 oana86nic@yahoo.com oana86nic@yahoo.com Detin un SRL cu un singur angajat cu 4 h/zi. Pana acum am platit impozit pe venit 3% pe cifra de afaceri. Cu noul cod fiscal, care va fi impozitul pe venit la ... (vezi toată discuția)
Taxe&impozite srl,va rog putin ajutor. vladut28 vladut28 Am citit un articol pe internet dar am nevoie si de recomandare dvs. Voi infiinta o firma care va avea 2 activitati diferite in baza aceluiasi SRL. Am citit ... (vezi toată discuția)