avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o donație făcută de bunica mea acum 15 ani. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o donație făcută de bunica mea acum 15 ani. Poate mama să o atace?

Am o donatie facuta de bunica mea acum 15 ani. Bunica mea a decedat acum 12 ani. Singura moștenitoare a bunici mele este mama mea care a făcut taxa de succesiune imediat după moarte bunici mele. Mama mea mai pote să-mi atace donația făcută de bunica mea. Precizez ca nu i-am încălcat rezerva succesorala a mamei.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 10:12, 23 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate si nu mai putea dupa atata timp de la decesul bunicii, nici daca i-ar fi incalcat rezerva.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia se poate revoca pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul. Banuiesc ca nu va aflati in nici unul din cazurile prevazute de Codul Civil. Termenul de prescriptie este de 1 an din ziua cand donatorul a stiut ca donatarul a savarsit fapta de ingratitudine. Poate fi introdusa si de mostenitorii donatorului in termen de un an de la data mortii donatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre donatie catre copilul tu pascamaria pascamaria Am 2 fiice una cu probleme psihice si cealalta sanatoasa.Pentru protectia lor am facut fiecareia donatie cate o proprietate cu conditia sa locuiesc pana ... (vezi toată discuția)
Contestare donatie Daniel1956 Daniel1956 In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie elissar elissar Daca am primit prin donatie un apartament,imi spune si mie cineva daca ac. donatie se poate ataca de catre donator,donatie a fost facuta de catre ... (vezi toată discuția)