Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de 3 ani jumate. Ambii copii sunt născuți in Londra. Nu sunt căsătorit. 5 ani am locuit acolo in care am muncit iar mama a avut grija de copii. De o luna ne-am întors in România iar mama a plecat înapoi in Anglia cu motivul ca nu ma mai iubeste și ca nu mai vrea sa fim împreuna. A vrut sa ia fetița cu ea dar nu am fost de acord. Acum locuiesc la tatăl meu. Mi-a lăsat o casa mie (sunt doua in aceeași curte). Eu am grija de copii in totalitate. Încerc sa o aduc la sentimente mai bune pe mama sa se întoarcă acasa sa reunim familia dar m-a blocat peste tot inclusiv pe telefon. Îmi pare rău ca s-a ajuns aici. Ce șanse am in instanța sa obțin autoritatea părintească si domiciliul copiilor la mine? Mulțumesc
Da, bineînțeles, încercați să vă împăcați, divorțul trebuie văzut ca "ultimo ratio", doar dacă relațiile sunt grav și iremediabil vătămate!
Discutați cu ea, faceți o introspecție și abia apoi luați decizia optimă, deși cum am învederat, aveți șanse să se stabileasca domiciliul la dvs.
M-a blocat peste tot. Nu pot sa o sun, nu știu nimic de ea. Acum cer părerea dumneavoastră : sa merg sa o caut in Anglia sau sa încep procedura legală? Nu vrea sa mai vorbească cu mine deloc. Copiii nu i-a mai văzut de mai mult de o săptămâna. Mulțumesc
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
cum nu sunteti casatorit, nu o sa existe un divort, asa ca incepeti procedurile pt ce tine de copii, in primul rand stabilirea locuintei copiilor la dvs, e foarte important sa obtineti o hotarare in acest sens. Autoritatea parinteasca, oricum o exercitati la comun, doar daca vreti sa o exercitati singur, veti avea un capat de cerere pentru asta, dar nu cred sa aveti castig de cauza, daca ea se prezinta sau se apara prin reprezentant.
Cereti si pensie de intretinere pt copii, 1/3 din cat castiga. Lucreaza acolo undeva ?
Judecata nu exclude impacarea dvs, dvs puteti merge la ea s ava impacati sa sa lamuriti lucrurile si judecata sa mearga inainte, daca dvs aveti copiii prin hotarare la locuinta dvs.. apoi si impacati fiind, poate pleca , dar faca copii.
Am venit in UK in speranța ca pot remedia situația. Am cumpărat un buchet de trandafiri , am mers la ea la munca și le-am dăruit, le-a aruncat imediat ce i le-am dat. Am fost la sora ei apoi și am așteptat-o sa vina de la munca sa putem clarifica situația. Se pare ca mama ei e capul tuturor răutăților. Ea se baga in relația noastră , ii baga in cap toate prostiile și o înverșunează împotriva mea. Nu am reușit sa vorbesc cu ea deoarece nu a venit acasa. Ea i-a zis sa își părăsească familia și sa meargă sa muncească in UK. Țin sa precizez ca ei sunt de etnie Roma și e mai delicat de explicat. Ca bărbat, nu știu ce pot sa fac mai mult de atât. Cum sa procedez sa vadă copiii? Mulțumesc