avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Concurs de catrene - fara premii !!!
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Concurs de catrene - fara premii !!!

Buna. Impreuna cu colega Maran Corina , am pus la cale ,,organizarea" unui mic concurs de catrene. Va fi insa un concurs doar la modul ...abstract, intrucat nu avem , fiindca este criza , niciun premiu de oferit. Insa s-ar putea sa fie distractiv. Poate pe parcursul desfasurarii lui, cine stie, se vor ivi niste sponsori. :D;)
Ca idee, asa cum cu totii stim, catrenul este un gen literar in care folosim 4 versuri, cu rima incrucisata sau imbratisata , cu ritm , masura si tot tacamul . Ne-am dori insa sa ne bazam pe o anumita tema, de aceea, propunem folosirea a 4 cuvinte date , care sa se regaseasca in cuprinsul catrenului. Si fiindca este iarna, se apropie sarbatorile si este vremea colindelor, iar noi vom redeveni , cel putin in sufletele noastre, din nou, copii, sa fie o tema ...de sezon.Asadar, cele 4 cuvinte sa fie: omat, mos, copilarie, bradut.
Daca mai exista si alte propuneri , in vederea imbunatatirii acestui demers, asteptam sugestii.
P. S. Concursul se va derula pana dupa 1 ianuarie. :D=D>=D>=D>
;)
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
legally a scris:

Buna. Impreuna cu colega Maran Corina , am pus la cale ,,organizarea" unui mic concurs de catrene. Va fi insa un concurs doar la modul ...abstract, intrucat nu avem , fiindca este criza , niciun premiu de oferit. Insa s-ar putea sa fie distractiv. Poate pe parcursul desfasurarii lui, cine stie, se vor ivi niste sponsori. :D;)
Ca idee, asa cum cu totii stim, catrenul este un gen literar in care folosim 4 versuri, cu rima incrucisata sau imbratisata , cu ritm , masura si tot tacamul . Ne-am dori insa sa ne bazam pe o anumita tema, de aceea, propunem folosirea a 4 cuvinte date , care sa se regaseasca in cuprinsul catrenului. Si fiindca este iarna, se apropie sarbatorile si este vremea colindelor, iar noi vom redeveni , cel putin in sufletele noastre, din nou, copii, sa fie o tema ...de sezon.Asadar, cele 4 cuvinte sa fie: omat, mos, copilarie, bradut.
Daca mai exista si alte propuneri , in vederea imbunatatirii acestui demers, asteptam sugestii.
P. S. Concursul se va derula pana dupa 1 ianuarie. :D=D>=D>=D>
;)

Sa fi ramas doar noi romantici ? Eu tind sa cred ca -n fiecare om s-a pastrat un loc , in care se regaseste ca si copil . Si ninge peste noi cu sarbatori!!! De ce n-am da un sens , in vers ? Va asteptam cu drag sa ne impartasiti din tainele de sarbatori , din simtaminte , din fiori , din tot ce-nseamna a fi om .

Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator
O matusa mosmondita,
C-un bradut la palarie,
Nu recunoaste Craciunul,
Ca e o copilarie!
La noi...

A venit iarna, drăguţa
Ne-a adus omăt cu carul
Să ne dăm cu săniuţa
Până se sfârşeşte anul!

Aşteptăm cadouri multe
De la moşul, sub brăduţ...
Ninge mult, cu veselie
Totul pare mai drăguţ.

Numai în copilărie
Iarna nu mă supăra
Nici acuma nu ar face-o
Dacă aş putea zbura...

Însă, când autobuzul, trenul, avionul
Tote se împotmolesc...
Nu mai vreau revelionul,
Nici Crăciun nu-mi mai doresc.

Ei, acum îmi vărs năduful...
Cum să nu vreau sărbători?!
În parfum de cozonaci
Stând la masă cu cei dragi,
Cete de colindători,
Vin în prag să ne colinde...

LA MULŢI ANI!

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Sa pui bradutul cu omat
Din vata, in sufragerie
Ca vine mosu... ii prea de tot
Eu zic ca-i o copilarie !!!!
Omat ori nea , ori doar zapada
Si-un mos, as vrea din cer sa cada,
Peste braduti , pe pomi de iarna,
Copilaria sa se-astearna .

Alte discuții în legătură

Mos niculae ContSters163988 ContSters163988 Mos Niculae in an de criza Mos Niculae si-a pus deviza: \"Fac acum cadouri, micute, de criza!\" Ce-i trece prin minte, asadar, nalucii Cand ma uit in ... (vezi toată discuția)
Vine, vine mos craciun! Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR Codrii mari de brad rasuna De un cantec vechi, strabun. Ecoul ii canta-n struna: Vine, vine Mos Craciun! (vezi toată discuția)
Sarbatori fericite!!! Mariana Trufin Mariana Trufin Sa va fie casa, casa Cu bucate noi pe masa Mos Craciun cu sacul plin, Drumu\'n viata cat mai lin, Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la ... (vezi toată discuția)