avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatorii nu sunt Dumnezei! Leg. 263/2010, art. 190 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatorii nu sunt Dumnezei! Leg. 263/2010, art. 190 „Aplicatia ...

Judecatorii nu sunt Dumnezei!
Leg. 263/2010, art. 190 „Aplicatia informatica utilizata la stabilirea pensiilor se omologheaza si este publica„
Pentru a obtine aplicatia al carei propietar este Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), am actionat-o în instanta de Litigii de munca și asigurari sociale. Mi s-a spus că nu este un litigiu de asigurari sociale. Dupa parerea loe ar trebui să incerc contencios-administrativ cu leg. 544/2001 (leg. Informatiei publice). De la Contencios spune că CNPP este un organism central și este de competenta Curtii de Apel sectiunea Contencios. Curtea de Apel propune că trebuie soluționat tot de Tribunal – Contencios dar trimite spre soluționare la ICCJ. Aceasta hotareste ca soluționarea sa se faca de catre Tribunal – Contencios care pica la același Judecator. Judecatorul, ca să razbune, judeca dupa principiile generale ale dreptului folosindu-se de DEX dar din lege (art. 190) nu ia decât primele doua cuvinte, „aplicatie” si „informatica”. Umite intenționat ”omologheaza” dar mai ales „este publica”. Astfel conf Dex „apicatie– obiect, lucru care rezulta din aplicare” iar ”informatica – ramura a stiintei care se ocupa cu proiectarea si exploatatea sistemelor de prelucrare a infomației”. Asa cum reiese din DEX, judecatorul apreciaza ca art. 190 din leg. 263/2010, aplicația infomatica este un bun necorporal, prin urmare nu este o informație de interes public de natura celor reglementate de leg. 544/2001. Judecatorul spune sa-mi rezolv situația tot prin legea 263/2010, unde tocmai am fost la inceput și care si-a declinat competenta.
Mai cunoașteți și alte instanțe în afara de Litigii de munca si asigurari sociale sau Contencios administrativ?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Art. 190 >> lege 263/2010 Faulkner Faulkner Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati ! Va rog sa-mi spuneti : -cui se subordoneaza Casa Nationala de Pensii Publice ( CNPP ) ? -CNPP are personalitate ... (vezi toată discuția)
Program calcul pensii Faulkner Faulkner Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati ! Va rog sa-mi spuneti ce dispozitii legale obliga Casa de Pensii sa faca public programul de calcul al pensiilor . Ma ... (vezi toată discuția)
Art. 190 din legea nr. 263/2010 baican constantin baican constantin Art. 190 din legea 263/2010 prevede ca: \"Aplicatia informatica utilizata la stabilirea pensiilor se omologheaza si este publica.\" Constat din postarile in ... (vezi toată discuția)