avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte ...

Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor în vîrstă de 6 luni nu vrea să mă lase să văd copilul și-mi spune că nu ma intereseaza unde este,specific că nu suntem căsătoriți dar avem băiatul împreună.ce ma sfătuiți să fac .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:29, 29 Iulie 2020
Depinde de sentinţa pe care o aveţi.Dacă în ea scrie "până la majorat", pur şi simplu nu mai plătiţi, ea, majoră fiind, trebuie să ceară pensia de intreţinere în instanţă.Dacă sentinţa spune că aveţi obligaţia până la vârsta de 26 de ani dacă copilul e la studii de zi, atunci continuaţi plata.
Trebuie să faceți o cerere având ca obiect exercitarea autorității părintețti asupra copilului, locuința copilului, stabilirea unei pensii de întreținere și stabilirea unui program de vizitare a minorului.

Călin 77 a scris:

Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor în vîrstă de 6 luni nu vrea să mă lase să văd copilul și-mi spune că nu ma intereseaza unde este,specific că nu suntem căsătoriți dar avem băiatul împreună.ce ma sfătuiți să fac .Multumesc

Ce scrie în sentința judecătorească prin care s-a stabilit pensia, până la ce dată trebuie să achitați pensie de întreținere ?

PeterAttila a scris:

Buna dimineata.
Am si eu o intrebare.Fata mea implineste 18 ani.Ea traieste in Norvegia cu mama sa,si inca este scolara.Pot sa cer oprirea platii pensiei alimentare si unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amică a fost părăsită de partener după ce a aflat e însărcinată. poate să ceară pensie de întreținere? Xm3n Xm3n O amica a fost parasita de partener dupa ce el a aflat e insarcinata.poate ea sa ceara pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara si pastrarea drepturilor legale asupra ... Boogy33 Boogy33 Majorare Pensie alimentara si pastarea drepturilor legale asurpa minorului! Buna seara! Am o prietena care, doreste sa actioneze in instanta fostul sot ... (vezi toată discuția)