avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actiune in instanta impotriva contabilei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actiune in instanta impotriva contabilei

Buna ziua. Reprezint un ong care ajuta cu fonduri copiii cu dizabilitati. Am contract de colaborare cu o firma de contabilitate. Ca sa primim sponsorizari si delacratiile 230 trebuie sa fim inscrisi in registru. Deoarece nu a depus o declaratie, ong-ul a fost radiat din registru timp de 2 luni, 27.05-24.07, timp in care in luna iunie am primit 4 sponsorizari si in intervalul martie-30 iunie am depus la anaf cateva sute de declaratii 230. Problema este ca daca anafurile au incercat virarea acelor procente in perioada in care ong ul era radiat, banii nu au mai fost virati. Doresc sa imi dau in judecata contabila pt rele intentii/neprestare servicii sau cum s-or numi si sa ne despagubeasca cu sumele pierdute. Intrebare: ce tip de avocat am nevoie sa caut sa ne reprezinte? Mentionez ca acesti copii pentru care intrau fondurile, plateau cu banii terapiile necesare in recuperarea lor. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: alicesutt , utilizator 16:45, 13 Octombrie 2020
Nu ar trebui sa fie nevoie de proces si de avocat, ar trebui acea firma de contabilitate sa accepte sa plateasca ea voluntar prejudiciul produs, si ar trebui sa nu o coste, ca ar trebui sa aiba asigurare de malpraxis - daca ea acopera suma si daca acopera acel tip de malpraxis adica omisiunea de a depune o decldaratie fiscala..... sau puteti vorbi direct cu asiguratorul lor... de multe ori se rezolva cu asiguratorul in mod amiabil fara sa se ajunga la proces, ca altfel asiguratorul e bun de plata si pentru cheltuielile de judecata
Multumesc frumos pentru informatii. Bine venite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
Obligatii ong Maria00 Maria00 Buna ziua Sunt in plin proces de constituire a unei asociatii. Scopul acesteia este de a obtine venituri din 2% din venituri, bani folositi pt a sustine ... (vezi toată discuția)
Fundatie mariatg mariatg Buna ziua tuturor, As dori, va rog sa stiu care este regimul economic intr-o fundatie, cum functioneaza incasarile/ platile, sunt anumite restrictii, cum se ... (vezi toată discuția)