avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii asociațiilor de proprietari

Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 28 iulie 2020
Pozitia 21. Pl-x 53/2020 Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor (PL-x 53/2020) - lege ordinară - Adoptat de Senat în condiţiile art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României, republicată
Raport comun -Comisia pentru administraţie publică şi Comisia juridică
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva depunerii raportului comun
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:15, 30 Iulie 2020
Intrebarea pe care o adresez forumului avocatnet asociatii de proprietari /locatari este de a estima a momentul cand vor intra in vigoare modificarile si completarea legii 196/2018din acest Proiect de Lege supus dezbaterii azi in camera deputatilor.
Nimeni nu va poate preciza cand va fi publicat documentul in Monitorul oficial al Romaniei
Concret ce anume va intereseaza ?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
ynocentta, utilizator
M-ar fi interesat sa vad cat de mult suscita atentia celor care locuiesc la bloc reusita acestui demers de amendare a unor prevederi aberante ale legii 196/2018
Ca să se poată dezbate, era bine să fi pus măcar expunerea de motive a proiectului legislativ:
[ link extern ]

Traseul lui se poate urmări aici:
[ link extern ]

În opinia mea, nu va fi adoptat de Parlament în forma în care e acum. Are câteva propuneri care mie nu îmi par a fi în interesul proprietarilor, iar una dintre ele este cea care prevede scoaterea asociațiilor de sub controlul primăriilor.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere este discutabil acel control al primăriilor. De multe ori acesta este inexistent, ori e în favoarea unor președinți de asociație corupți, nicidecum în favoarea proprietarilor ce fac reclamații, în speranța că nu vor mai alege calea spinoasa a justiției. Cred ca simificatea acestui aspect, al căii spinoase și greoaie la justiție, modificata și simplificată, ar ajuta mai mult proprietarul, prins într-un cerc vicios al unui primar corupt. Compartimentul specializat din primărie, m-am convins, e o gluma buna.

Alte discuții în legătură

A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)
Bună ziua la mulți ani cu tot ce e mai bun. ma numesc ioan ... Oana.1 Oana.1 Bună ziua La Mulți Ani cu tot ce e mai bun. Ma numesc Ioan Oana locuiesc în sector 5 București. La asociația noastră au loc tot felul de abuzuri de ... (vezi toată discuția)
Articolul 104 alin 2 din legea nr.196/ 2018 eugarizan eugarizan Stie cineva care este termenul in care se pot organiza si functiona o asociatie de proprietari asa cum prevede art.104 alin 2 ? De ce intreb , pentru ca ... (vezi toată discuția)